Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
23:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Країни Балтії й надалі допомагатимуть пораненим та переселенцям на Дніпропетровщині

Країни Балтії й надалі допомагатимуть пораненим та переселенцям на Дніпропетровщині
Питання подальшого співробітництва між країнами Балтії та Дніпропетровською областю обговорив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом, Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Агрітою Даудзе та Надзвичайним і Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні Сулевом Канніке.

«Нам дуже приємно, що у складній ситуації, в якій опинилася наша держава, країни Балтії простягнули нам руку допомоги. Латвія, Литва та Естонія прийняли на лікування більше 100 військових, поранених у зоні АТО. Керівництво цих країн допомагають переселенцям, яких прихистила Дніпропетровщина. Для нас це найбільший показник нашої дружби та довіри», - зазначив Валентин Резніченко.

Наразі до Литви щомісячно відправляється на лікування та реабілітацію 4 поранених. І така взаємодія продовжується.

Навесні цього року Обласна клінічна лікарня імені І.І.Мечникова отримала в подарунок від Литовської Республіки реанімобіль, оснащений всім необхідним. Це дозволило розпочинати лікування пораненого вже в дорозі до лікарні.

Також цього року Дніпропетровська обласна дитяча клінічна лікарня отримала від Литви сучасний апарат «КРИОСИСТЕМА КМ-02А», який діагностує пухлину прямо під час операції. Час проведення такого аналізу для пацієнтів дитячої лікарні скоротився майже у 4 рази – з 30 до 8 хвилин.

У 2014 році 7 дітей з родин переселенців отримали можливість навчатися у школі Вільнюса (Литовська Республіка). Всі витрати по перебуванню дітей взяла на себе литовська сторона. Цього року на навчання до Литви відправлено ще 8 дітей.

«У Латвії хороший досвід співробітництва з Дніпропетровською областю. Дніпропетровщина – регіон, що розвивається. І в цей складний час він дуже важливий як для збереження цілісності України, так і в допомозі пораненим та переселенцям», - зазначила Агріта Даудзе.

Gorod.dp.ua на Facebook.


КотМатРосКин  (26.05.15 14:41): Консерву лучше делайте.. а то одни глазики в банках с томатной пастой плавают.. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті