Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
11:29

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Рятувальники та духовенство об'єднали зусилля для безпеки вірян

|«« «« »» »»|

Наближається велике свято – Великдень. На Воскресіння Христове відбуватимуться богослужіння у великій кількості храмів. У ці святкові дні культові заклади відвідає чимало прихожан.

Під час літургії священнослужителі та віруючі використовують відкритий вогонь у приміщеннях храмів, тому 2 квітня на базі навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності у Дніпропетровській області відбулося заняття зі священиками з питань дотримання правил пожежної та техногенної безпеки під час відзначення Пасхальних свят у культових установах різних релігійних конфесій.

Фахівець Головного управління проінструктувала присутніх служителів храмів з питань пожежної безпеки, надала змістовні відповіді на всі запитання та нагадала, що при перших ознаках пожежі потрібно телефонувати за номером «101».

Також під час виступу було наголошено, що у культових спорудах за відповідною інструкцією повинні бути визначені: правила проїзду та місця стоянки транспортних засобів, наявність інструктажів з пожежної безпеки, порядок експлуатації й обслуговування наявних технічних засобів протипожежного захисту (протипожежного водопроводу, систем сигналізації та пожежогасіння, димовидалення, вогнегасників тощо), порядок відключення від мережі електрообладнання у разі пожежі, дії священнослужителів при надзвичайній події та відповідність шляхів евакуації. Усі служителі храмів мають бути ознайомлені із зазначеною інструкцією з питань пожежної безпеки з особистим підписом у відповідному журналі.

У зв'язку з одночасним перебуванням великої кількості людей під час служби в храмах, представників духовенства також навчили як правильно надавати домедичну допомогу. З цього питання було заслухано викладача навчально-методичного центру, який на манекені показав найпростіші дії, що допоможуть вберегти життя потерпілого.

Після теоретичної частини присутні змогли власноруч відпрацювати дії з гасіння пожежі з використанням вогнегасника. Такий тренінг для них провели професійні рятувальники. Священнослужителі зазначили, що такі навчання є корисними для них, та запросили представників служби порятунку провести лекції в їх храмах.

Слід зазначити, що напередодні Великодня протипожежні інструктажі проводяться в усіх храмах регіону. Загалом в Дніпропетровській області налічується більше 300 культових споруд. Аби донести до кожного правила безпеки, співробітниками ДСНС проводиться профілактично-роз'яснювальна робота з вірянами та священиками, а також тематичні навчання та профілактичні перевірки установ, з метою недопущення виникнення надзвичайних ситуацій.

«Під час проведення богослужінь в культових спорудах підрозділи Дніпропетровського гарнізону будуть нести службу в посиленому режимі та слідкуватимуть за безпекою прихожан в храмах», - зазначив начальник Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області генерал-майор служби цивільного захисту Ігор Романюк.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області звертається до Вас, шановні прихожани, із закликом під час святкувань поводити себе порядно, виважено, не порушувати протипожежні вимоги, не залишати без нагляду дітей та не дозволяти їм гратися з вогнем. Щасливого Вам Великодня та Божої благодаті!

Gorod.dp.ua на Facebook.


ПоРоСВИНкул  (02.04.15 20:54): Ну да,- хотелось бы в теле душу сохранить.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті