Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 03 липня 2024
11:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську вперше стартує відкритий арт-проект «Натюрморт - від класики до модерну»

У Дніпропетровську вперше стартує відкритий арт-проект «Натюрморт  -  від класики до модерну»
6 листопада у Дніпропетровську вперше стартує відкритий арт-проект «Натюрморт - від класики до модерну». Про це під час прес-конференції повідомила заступник міського голови Ірина Зайцева.

«У нашому місті буде представлено новий, дуже цікавий і незвичний арт-проект, ініціатором якого стали викладачі театрально-художнього коледжу, художніх шкіл, керівники кафедр образотворчого мистецтва, архітектури та дизайну вищих навчальних закладів міста, а також художники, як імениті та відомі, так і юні. Отже, 6 листопада проект одночасно розпочнеться на восьми різних майданчиках, у тому числі, у виставкових залах, музеях, галереях. На виставках будуть представлені понад 500 художніх робіт, присвячених найпопулярнішому жанру образотворчого мистецтва – натюрморту», - зазначила Ірина Зайцева.

В експозиції будуть роботи професійних художників, вихованців художніх шкіл та студій, студентів та школярів, фотохудожників.

«Представлені роботи виконані митцями віком від 5 до 85 років. Організовуємо такий масовий мистецький захід з метою об’єднання творчих колективів, спілок, вільних художників, які займаються таким жанром образотворчого мистецтва як натюрморт. Арт-проект працюватиме два тижні. Вхід на виставки безкоштовний», - додала заступник міського голови.

За словами ініціатора арт-проекту, директора художньої школи №1 Миколи Хандоги, кожна виставка буде сформована за принципом колекції зі своїм образом, естетикою, історією. «Глядачам буде цікаво подорожувати від виставки до виставки. Проект дійсно масштабний, він збагатить громадськість новими естетичними враженнями», - сказав Микола Хандога.

Виставки арт-проекту «Натюрморт - від класики до модерну» працюватимуть: у виставкові залі Національної спілки художників України (Набережна Леніна, 11), музеї «Літературне Придніпров’я» (просп. .К.Маркса, 64), картинній галереї «Телега» (вул. Короленко,15), музеї Українського живопису (Червона площа, 5-А), виставковій залі Національної спілки архітекторів України (К.Лібкнехта, 1), Дніпропетровському художньому музеї (вул. Шевченка, 21), Дніпропетровському історичному музеї ім. Яворницького (Діорама, просп. К. Маркса, 16), Палаці студентів (парк Т.Г. Шевченка).

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (57)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (15)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (10)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (9)

•  За розтрату 17 млн грн державного майна засуджено екскерівника інституту трубної промисловості у Дніпрі (8)

•  Світлофор не працював: у Дніпрі на Сонячній Набережній Toyota врізалась у Mercedes і той перекинувся (7)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (6)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  Дніпрянин придумав, як зробити безкоштовні акумулятори холоду, які «врятують» холодильник (5)

•  На Дніпропетровщині двоє правоохоронців займалися поборами з водіїв на одному з блокпостів (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті