Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
07:06

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

ООН виділить Дніпропетровщині 2 млн дол. США на допомогу переселенцям

|«« «« »» »»|

Таких домовленостей було досягнуто губернатором Дніпропетровщини Ігорем Коломойським та Регіональним Представником Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Білорусі, Молдові та Україні Олдріхом Андрисеком та закріплено Меморандумом.

На знак співпраці та порозуміння Ігор Коломойський та Олдріх Андрисек вдягнули фірмові футболки ООН.

Ігор Коломойський зазначив, що на сьогодні в Дніпропетровській області знаходиться 38 тис біженців. «Проблема біженців існувала в різних країнах, на різних континентах. Ми завжди бачили ці події по телевізору і ніколи не думали, що вони можуть відбутися у нас, - сказав він. - Якщо будуть сильні морози, а в Луганській і Донецькій області не почнеться підготовка до зими, число біженців може зрости. Ми повинні бути у всеозброєнні».

Губернатор подякував Олдріху і організації, яку він представляє, за допомогу.

«Це крок, завдяки якому ми побачили, що ми не одні намагаємося впоратися з цими проблемами. Сьогодні ми раді прийняти всіх, хто до нас прийде. Я впевнений, що ми нікому не дамо замерзнути на вулицях нашого міста», - додав він.

Кошти, що передбачені Меморандумом, будуть спрямовані на виплати допомог малозабезпеченим переселенцям, пенсіонерам із зони АТО та іншим соціально незахищеним верствам населення, що вимушено покинули свої домівки. Передбачається, що додаткові кошти від ООН отримають близько 1 тис сімей малозабезпечених переселенців.

Також ці гроші підуть на ремонт житла, де будуть зимувати переселенці. Як зазначає Олдріх Андрисек, це ті приміщення, які вже збудовані в Дніпропетровській області, проте потребують певного ремонту. Дніпропетровська облдержадміністрація відібрала перелік таких будівель, що можна відремонтувати у найкоротший термін. Представники ООН вже переглянули їх та готові профінансувати частину з них.

«Це вже існуючі приміщення. Ми намагаємося за допомогою облдержадміністрації знайти приміщення, які можна швидко відремонтувати. ООН виділить десь 2 млн дол. Якщо порахувати і одноразовий посуд, там 4 млн 500 тис грн. Ми ще не враховуємо теплий одяг, взуття, ковдри. Сподіваємося на конкретний результат. Для житла - максимально 2 місяці, для решти - протягом двох тижнів», - зазначив представник ООН.

Міжрегіональне представництво управління верховного комісара ООН у справах біженців в Білорусі, Молдові та Україні наразі вже надає допомогу у ремонті будівель, в яких проживають переселенці, гуманітарну допомогу (непродовольчі товари, продуктові набори тривалого зберігання), а також разову грошову допомогу найбільш вразливим категоріям переселенців, ведуть координаційну роботу та надають правову допомогу.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


matador63  (26.10.14 09:27): РАБОТАТЬ, РАБОТАТЬ И ЕЩЕ РАЗ РАБОТАТЬ!!! НЕ ХЕР РАССЧИТЫВАТЬ НА ПОМОЩЬ!!! Відповісти | З цитатою
мдя  (26.10.14 00:31): Теперь наша область будет полна крыс, бегущих с тонущего корабля. Хотели в Россию - пи..дуйте в Россию! И деньги ООН не нужны нам. Лучше отдайте на помощь воинам в АТО. Солдаты защищают этот продажный Донецк и Луганск, а местные сдают тероррюгам информацию о том где наши бойцы, сдают своих бойцов. Вот такие патриоты. Відповісти | З цитатою
?  (25.10.14 18:19): Для инвалидов АТО НУЖНЫ СРЕДСТВА не меньше, нежели этим... беженцам! Протезирование, лечение, реабилитация, помощь семьям погибших, - не главнее? Переселенцы-мужики здоровенные здесь, а наши ребята там гибнут, за освобождение их територии! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
хо-хо  (25.10.14 14:15): куча статей про помощь переселенцам и НИГДЕ нет инфы - где эту помощь получить. они походу сами себе помогают Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті