Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
20:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську проходитиме декадник ранньої діагностики патології молочних залоз

У Дніпропетровську проходитиме декадник ранньої діагностики патології молочних залоз
З 20 по 31 жовтня у Дніпропетровську проходитиме декадник ранньої діагностики патології молочних залоз. Про це під час гарячої лінії повідомив головний хірург департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради Олександр Новіков.

«Основна задача — привернути увагу жінок міста до такого захворювання як рак молочної залози. Ми закликаємо жінок звернутися до гінеколога, хірурга чи сімейного лікаря. При виявленні будь-яких ознак захворювань молочних залоз жінку направлять до мамолога, який призначить додаткові методи обстеження у міських лікарнях, де буде поставлено діагноз та призначено лікування», - зазначив Олександр Новіков.

За його словами, жінки, які не мають ніяких патологій чи проблем з молочними залозами можуть звернутися і після декадника. Головне, піклуватися про своє здоров'я та періодично відвідувати сімейного лікаря, який за потреби направить на огляд до гінеколога. За словами позаштатного мамолога департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради Сергія Азатяна, усі жінки до 40 років мають раз на рік проходити ультразвукове обстеження, а після 40 років — мамографію.

«Жінка також може самостійно обстежити молочні залози – перевірити, чи немає ущільнень, припухлостей, чи не змінився колір шкіри, чи немає виділень та інше. Необхідно також періодично перевіряти лімфовузли під руками, якщо вони збільшені одразу слід іти до лікаря. Я наголошую, що самостійне обстеження не замінює огляду спеціаліста», - сказав Сергій Азатян.

Він також додав, що темпи захворюваності на рак молочної залози як у нашому місті, так і в Україні в цілому, зростають. Наприклад, у 2012 році за 9 місяців у Дніпропетровську було зареєстровано 368 випадків цієї хвороби. За аналогічний період цього року на рак молочної залози захворіло вже 363 жінки. Тож, лікар-мамолог ще раз закликав жінок звертатися до лікаря та слідкувати за своїм здоров'ям, оскільки рак виявлений на ранніх стадіях виліковний.

Всеукраїнський та всесвітній день боротьби з раком молочної залози проводять щорічно 20 жовтня.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Док  (17.10.14 14:49): Все просто: обращаетесь в свой Центр первичной помощи (где Ваш семейный врач или участковый терапевт находится), Вас смотрит гинеколог (или семейный врач, или терапевт, или хирург) и дает (если нужно) направление на УЗИ или маммографию (по Вашему возрасту). Відповісти | З цитатою
жучка  (17.10.14 10:22): куда приходить то? запись? номера телефонов для информации? Відповісти | З цитатою
Док  (15.10.14 21:53): Декадник - это информационное мероприятие (напомнить, пригласить, направить...), денег под него не выделяется.

Но, чем раньше выявлен рак, тем меньше денег у человека уйдет на лечение.
Походу будет выявляться предопухолевая патология, которую тоже лучше лечить, чем дожидаться, пока она таки перейдет в опухоль.
Відповісти | З цитатою
Я не поняла..  (15.10.14 17:37): .."декадник" можно заменить на "праздник".. хотя,- какая там радость..
Вот обследовали, а помочь ещё чем можете в случае чего?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті