Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
06:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

До Дніпропетровщини завітала делегація Британської ради

До Дніпропетровщини завітала делегація Британської ради
У рамках робочого візиту до Дніпропетровщини делегація Британської ради в Україні на чолі з директором Ради Мартіном Даулом та його заступником Наташею Василюк взяли участь у засіданні новоствореної Ради директорів шкіл.

У ході зустрічі Мартін Даул розповів про британський досвід реформування системи освіти та ознайомився з напрацюваннями педагогів Дніпропетровщини.

«У Борисполі ми бачили, як Президент України Петро Порошенко сідав у літак. На його обличчі я зауважив багато думок, він був замріяний про Україну, її європейське майбутнє. Не так давно у своїй промові під час інавгурації Президент України зазначив, що суспільство необхідно розвивати. І найкраще робити це через освіту - від дошкільної до вищої. Людина має навчатися упродовж життя. Тож зараз ви, вчителі, є найпершими, хто зможе внести необхідні зміни», - зазначив Мартін Даул.

Директор Британської ради в Україні розповів також про досвід Англії у реформуванні освітньої системи. Мартін Даул наголосив, що в його країні директори шкіл, а також батьки та громада докладають спільних зусиль для забезпечення якісною освітою всіх учнів. Тим самим закордонний експерт підтвердив твердження педагогів Дніпропетровщини про те, що сучасна школа не може функціонувати без допомоги батьків та суспільства. Зокрема, він розповів про британську позицію щодо самостійності шкіл.

«Ми передали повноваження за розподіл шкільного фінансування від міських та районних рад директорам. Адже людина, яка працює безпосередньо у тій чи іншій сфері краще знає, що і де потрібно. Але за нашою системою директори відповідають не лише за фінансування закладу, а й за якість освітніх послуг, які той надає», - сказав директор Британської ради в Україні.

Мартін Даул також представив освітянам Дніпропетровщини проект Тоні Блера «Школа – академія». Свого часу за сценарієм проекту навчальним закладам,які знаходились на території бідних районів, допомагали місцеві бізнесмени та батьківська громада.

Загалом, у ході засідання Ради директорів шкіл педагогічна спільнота регіону обговорила пріоритетні напрямки роботи у досягненні школами автономізації. Мова йшла про можливості передачі фінансування шкіл піклувальним радам як окремим організаціям, які матимуть свій кошторис та рахунок і працюватимуть самостійно. Також розглянули можливість створення окремих фондів або реєстрації батьківських комітетів.

Також в рамках візиту відбулася зустріч директора Ради Мартіна Даула та його заступника Наташі Василюк з радником голови Дніпропетровської ОДА Борисом Трейгерманом. Під час зустрічі вони обговорили подальші перспективи розвитку системи освіти на Дніпропетровщині.

Також Мартін Даул та його заступник Наташа Василюк відвідали Дніпропетровську спеціалізовану багатопрофільну школу №23 з поглибленим вивченням англійської. Школярі зустріли Британського консула віршами про рідний навчальний заклад. Авторські твори читали трьома мовами: українською, англійською та російською.

Школярі молодших, середніх та старших класів також заспівали закордонним експертам пісню про те, як весело вони навчаються. Мартіна Даула познайомили також зі шкільним талісманом Фімою, а на знак гостинності вручили йому пряника, вкритого жовто-блакитною глазур'ю.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   


minsaltyn  (29.06.14 22:32): В Борисполе мы видели, как Президент Украины Петр Порошенко садился в самолет. На его лице я заметил много мыслей. Слов нет. Британская комиссия почище британских ученых.А может быть они и есть. Відповісти | З цитатою
 (27.06.14 07:36): С пряником дети прикололи.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті