Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
00:09

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Відбувся успішний запуск третьої ракети-носія «Антарес»

Відбувся успішний запуск третьої ракети-носія «Антарес»
09 січня 2014 року о 20 годині 06 хвилин за київським часом з Центру космічних польотів на острові Уоллопс (США) успішно проведено третій пуск нової ракети-носія «Антарес».

Основна конструкція першої ступені ракети-носія «Антарес» розроблена конструкторським бюро «Південне», підготовка ракети-носія «Антарес» до запуску, її випробування і пуск виконані за участю фахівців ДП «Південне», ДП «ВО «ПМЗ». Губернатор Дмитро Колєсніков привітав працівників ВО «Південмаш» та КБ «Південмаш» з запуском.

«Реалізація програми «Антарес» є вдалим прикладом участі підприємств космічної промисловості України в міжнародних космічних проектах, активізації зовнішньоекономічної діяльності, активної присутності вітчизняної ракетно-космічної галузі на світовому ринку космічних послуг. Цей запуск вкотре підтвердив, що у вашому колективі зосереджено потужні інтелектуальні, кадрові, виробничі ресурси, які відіграють надзвичайно важливу роль в економічній розбудові держави та Дніпропетровщини», - йдеться у привітанні Дмитра Колєснікова.

Головний розробник ракети-носія – корпорація Orbital Science Corporation (CША). Ракета-носій призначена, в першу чергу, для доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію, а також для запуску комерційних і державних космічних апаратів.

Ракета-носій складається з двох ступенів і космічного вантажного корабля «Сігнус» (третя ступень), який повинен доставити на Міжнародну космічну станцію близько 1600 кг корисного вантажу, починаючи від питної води і продуктів харчування і закінчуючи деталями для обслуговування станції та обладнанням для проведення понад 20 експерементів. В якості вторинного корисного навантаження на орбіту відправляться 28 космічних апаратів «Flock» та 5 наносупутників.

Основна конструкція першої ступені ракети-носія «Антарес» розроблена конструкторським бюро «Південне», виготовлена Південним машинобудівним заводом в кооперації з українськими підприємствами «Хартрон-Аркос» (Харків), «Київприлад» (Київ), «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), «ЧЕЗАРА», «РАПІД» (Чернігів) та ін. Підготовка ракети-носія «Антарес» до запуску, її випробування і пуск виконані за участю фахівців ДП «Південне», ДП «ВО «ПМЗ», НВО «Хартрон-Аркос». Українські фахівці у повному обсязі забезпечили виконання всіх операцій у своєму секторі відповідальності.

Кооперація учасників програми «Антарес» є унікальною, оскільки в рамках цієї програми українська сторона вперше виконує весь комплекс робіт з проектування, відпрацювання та виготовлення матеріальної частини основної конструкції І ступені для ракето-носія, на замовлення Національного космічного агентства США.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Юра-Днепр  (14.01.14 11:04): А НА ЮМЗ ЛЮДЯМ КОПЕЙКИ ЗАРПЛАТЫ И ТЕ НЕ ДАЮТ,ВИДИМО ОПЯТЬ ДЕНЬГИ ПЕРЕЧИСЛЕННЫЕ РАСТВОРИЛИСЬ ГДЕ ТО МЕЖДУ ИНТЕРНЕТОМ И НАШИМ ГУБЕРНАТОРОМ...ХОТЬ БЫ ВОРОВАЛИ В МЕРУ УЖЕ, ДА ЛЮДЕЙ НЕ ОБИЖАЛИ,ДАЛИ БЫ ЛЮДЯМ ЗАРПЛАТУ ХОТЬ БЫ ПО 1000 ЕВРИКОВ НА ЗАВОДЕ,А НИФИГА НАДО ВСЁ УКРАСТЬ ДО КОПЕЙКИ...А НАРОД ЖЕ ПО ИХ МНЕНИЮ ЭТО БЫДЛО И ТАК ВЫЖИТЬ СМОЖЕТ Відповісти | З цитатою
Житель  (13.01.14 07:31): Во истину АМЕРИКАНСКАЯ ракета! :)
Сразу видно что "США победили в космической гонке" и даже на голливудской Луне побывали...
Відповісти | З цитатою
umz  (11.01.14 18:34): Когда на заводе ЮМЗ начнут зарплату, целиком за месяц нормально платить людям, а не по процентам каким не понятным -126грн,248 грн. это перечисления 9 и 10 .01.14 типа подачки как на эти деньги можно жить. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
горожанин  (11.01.14 11:59): ..."Основная конструкция первой ступени ракеты-носителя"... -Специалисты, проясните: что эта т.н. конструкция из себя представляет... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Полёт нормальный?  (10.01.14 20:21): Хотелось бы видеть статистику полёта.. - подробную.. Відповісти | З цитатою
Работник  (10.01.14 19:44): Ух заживем теперь... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті