Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
08:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині забезпечено піврічний запас інсуліну

На Дніпропетровщині забезпечено піврічний запас інсуліну
На Дніпропетровщині проживає 17,5 тис людей, хворих на цукровий діабет першого типу, тобто таких, що є інсулінозалежними. У рамках обласної програми «Цукровий діабет», що реалізується під керівництвом губернатора Дмитра Колєснікова, всі вони забезпечуються інсуліном у повному обсязі.

На сьогоднішній день у регіоні забезпечено піврічний запас цього препарату. Про це повідомила директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Гінзбург.

У Дніпропетровській області зареєстровано близько 100 тис людей, хворих на цукровий діабет, з них майже 700 – це діти та підлітки.

За словами Валентини Гінзбург, реальна кількість хворих може перевищувати офіційну статистику у 3-4 рази. Директор департаменту охорони здоров’я пояснює це тим, більшість людей не здогадуються про свою хворобу. Вони не звертають увагу на ті чи інші симптоми, а відтак вчасно не звертаються до лікаря.

«Досягнення сучасної медицини дозволяють попередити чисельні ускладнення цукрового діабету, – наголосила Валентина Гінзбург. – Тому ми, медики, радимо не відкладати на потім візит до лікаря. Важливим також є те, що здати кров на цукор можна безпосередньо в амбулаторії сімейної медицини. У минулому році усі вони були забезпечені сучасним пристроями, що дозволяють отримати результат упродовж лише однієї хвилини».

Також вона зазначила, що у рамках обласної програми «Цукровий діабет», що реалізується під керівництвом губернатора Дмитра Колєснікова, усі інсулінозалежні пацієнти забезпечені необхідним лікуванням у повному обсязі. На сьогоднішній день у регіоні забезпечено піврічний запас інсуліну.

Крім того, на Дніпропетровщині функціонують 5 дорослих та 2 дитячі школи на базах стаціонарних відділень, де медичні працівники навчають пацієнтів, як правильно користуватися інсуліном, харчуватися та інше.

У Дніпропетровську функціонує єдина в Україні спеціалізована школа-інтернат для дітей, хворих на цукровий діабет, потрапити до якої можна за направленням лікаря. Навчання та лікування там є безкоштовним.

Також у рамках обласної програми «Цукровий діабет» на базі міських лікарень Дніпропетровської області функціонують спеціалізовані кабінети для пацієнтів із цукровим діабетом – «Діабетична стопа», «Діабетична полінейропатія», «Діабетична ретинопатія». Ці кабінети призначені для проведення профілактичних заходів та лікування синдрому діабетичної стопи (ушкоджень кінцівок), нервової системи та порушень зору, що були спричинені сахарним діабетом.

Gorod.dp.ua на Facebook.


офицер запаса  (16.11.13 13:07): Как почитаешь новости - аж "гордость" берёт за то, что живём в эпоху героев, а вернее ГЕМОРОЕВ типа колесниковых, вилкулов, януковичей, партии рыгионов.
Бляха муха, чтобы мы без них делали, без этих тварей? Отцы наши родные, благодетели -ворюги!!!
Вот когда эти твари будут висеть на фонарных столбах, тогда без ихнего руководства жизнь наладится сама собой.
Відповісти | З цитатою
интересно.  (15.11.13 13:27): А можно по- подробнее узнать, как Колесников руководит реализацией программы "Сахарный диабет"? Два месяца не было государственных инсулинов, сейчас облздрав провел торги и роздал инсулины. Те, что купил, а не те, что хотелось бы. Но и за это спасибо. Но при чем тут Колесников? Відповісти | З цитатою
Кризис  (14.11.13 23:34): я, ЗА страховую медицину !!! что бы не было места таким героям как Колесников ... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті