Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 27 червня 2024
23:58

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У лісах Дніпропетровщини задля уникнення лісових пожеж діє 14 наглядових веж

У лісах Дніпропетровщини задля уникнення лісових пожеж діє 14 наглядових веж
На Дніпропетровщині задля уникнення лісових пожеж до початку пожежонебезпечного періоду встановлено 14 наглядових веж. До 2020 року заплановано встановити ще 19 таких лісо-пожежних модулів.

Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков під час наради Міжвідомчого оперативного штабу в Дніпропетровській області, яка пройшла під головуванням Віце-прем'єр-міністра Олександра Вілкула.

«Одним із найважливіших питань у літній період є протидія масовим пожежам у лісах, екосистемах та сільгоспугіддях області, запобігання загибелі людей на водних об'єктах. Заходи, які впроваджуються в цьому напрямку на Дніпропетровщині є системними, професійними та дієвими», - зазначив Дмитро Колєсніков .

Керівник регіону наголосив, що в області створено обласний оперативний штаб для попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у літній період 2013 року. Аналогічні штаби функціонують у районах та містах області. Підготовлені необхідні сили та засоби для своєчасного реагування на пожежі. Відпрацьовано порядок інформування усіх необхідних служб. У військових частинах з'єднання, що дислокуються у Дніпропетровській області, згідно з Планом виконання основних заходів підтримання стану живучості та вибухопожежобезпеки на складах озброєння, ракет, боєприпасів військових частин у 2013 році, сплановано та упроваджуються відповідні заходи.

Цього року на Дніпропетровщині влаштовано 1317 км протипожежних мінералізованих смуг, перекрито 399 позапланових лісових доріг, створено запас паливно-мастильних матеріалів у кількості 7,2 тис літрів. В містах та районах області встановлено 332 знаки наглядної агітації та постери.

У лісогосподарствах області працюють 28 пожежних автомобілів, 10 пожежних модулів на базі автомобіля УАЗ, 60 тракторів з ґрунтообробним обладнанням, 40 патрульних автомобілів, 19 бортових автомобіля, 27 мотопомп, 203 ранцевих оприскувача, встановлено 14 наглядових веж, які обладнані телевізійними системами спостереження за лісами.

У літній період 2013 року для гасіння великих лісових пожеж може бути залучено: 53 державні пожежно-рятувальні підрозділи (448 осіб та 96 одиниць пожежної техніки чергової зміни) від Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області, від Головного управління МВС України у Дніпропетровській області 923 особи та 246 одиниць техніки, від внутрішніх військ управління територіального регіонального командування МВС України в Дніпропетровській області 250 осіб та 17 одиниць техніки, органи держаної влади та місцевого самоврядування 143 особи та 42 одиниці техніки, від 15 МПК сільських районів області 80 осіб та 15 одиниць техніки, а також додаткова техніка від агроформувань, згідно з мобілізаційними планами лісництв.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Охренеть  (12.07.13 19:06): Аж 14 вышек !!! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (16)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті