Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 24 апреля 2024
08:57

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Уряд поставив завдання економити природний газ на підприємствах з виробництва теплової енергії та гарячої води

Уряд поставив завдання економити природний газ на підприємствах з виробництва теплової енергії та гарячої води
У Кабінеті Міністрів України під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Юрія Бойка та Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула пройшла нарада з питань вжиття заходів щодо економії природного газу на підприємствах з виробництва теплової енергії та гарячої води.

У нараді взяли участь Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України – керівник апарату Володимир Макуха, представники НАК «Нафтогаз України», Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних (міських) держадміністрацій.

Учасники наради обговорили заходи та можливі шляхи інтенсифікації економії природного газу на підприємствах з виробництва теплової енергії та гарячої води з урахуванням досвіду та специфіки областей.

«Одним із ключових напрямів державної Програми активізації економіки на 2013- 2014 роки є модернізація житлово-комунального господарства (ЖКГ). У тому числі, це стосується, оновлення котелень, зниження витрат енергоносіїв і заощадження природного газу. Перед кожною областю стоїть завдання суттєво зменшити споживання природного газу підприємствами теплокомуненерго в 2014 році, заміщаючи його іншими енергоносіями», - сказав Олександр Вілкул.

Як наголосив Юрій Бойко, впровадження заходів з заміщення і заощадження природного газу є надзвичайно актуальними і їх необхідно вирішити у стислі терміни. Віце-прем’єр зазначив, що наявність власних енергоресурсів в Україні дозволяє значно скоротити залежність від імпортного блакитного палива.

«Завдання, яке ми вирішуємо, є одним з найважливіших для держави. Нам необхідно суттєво зменшити споживання газу наступного опалювального сезону. Ціна питання – близько 2 млрд. доларів. При цьому в Україні є профіцит вугілля та інших енергоресурсів», - сказав Юрій Бойко.

Як зазначив Олександр Вілкул, скорочення споживання природного газу можливо за рахунок, у тому числі, переведення котельних на альтернативні види палива (наприклад, з використанням вугілля, торфу, деревинних пелет, біогазу та інших джерел енергії).

На сьогодні із 23 тис 978 котелень комунальної форми власності близько 285 працюють на альтернативних видах палива, що складає 1,2 % від загальної кількості. В більшості використовуються твердопаливні котли.

Олександр Вілкул зазначив: «Досягти значних зрушень у комунальній сфері можливо тільки при комплексному проектному підході. Особливу увагу звертаю на необхідності залучення у галузь інвестицій».

Також на нараді було порушено питання щодо оснащення підприємств комунальної теплоенергетики засобами технологічного обліку відпуску теплової енергії. Адже такий підхід забезпечує чіткість і вірність розрахунків за споживчі об'єми тепла, води та електроенергії.

Як доповів очільник Мінрегіону Геннадій Темник на сьогодні забезпеченість засобами обліку підприємств теплоенергетики по Україні становить 92,1%. Зокрема, на 100% оснащено приладами обліку у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій та Чернігівській областей.

Залишилось забезпечити засобами обліку підприємства теплоенергетики у містах Києві (56,7%) та Севастополі (73,0%), АР Крим (74,2%), Сумській (76,8%) та Київській областях (80,4%). Загалом по Україні залишилось встановити 461 прилад обліку. За результатами наради було поставлено завдання до 1 червня закінчити цю роботу.

Також за підсумками наради керівникам регіонів поставлено завдання у двотижневий термін розробити та надати пропозиції щодо здійснення конкретних заходів для економії природного газу на підприємствах теплової енергетики на місцях.

Для вивчення пропозицій та координації даної роботи вирішено створити робочу групу під головуванням Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Темника, до якої увійдуть представники Міненерговугілля, НАК «Нафтогаз України», Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг і Держенергоефективності.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (7)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  У Дніпрі на Слобожанському проспекті водій ВАЗ спровокував смертельну ДТП з 23-річним мотоциклістом на Yamaha: відео моменту (6)

•  На Блакитному озері будують паркан: власник обіцяє пляж за європейськими нормами (6)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (6)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте