Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 11 мая 2024
08:27

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Подальше впровадження проекту «Електронного врядування» відбуватиметься на основі кращих світових практик та за участю провідних експертів

Подальше впровадження проекту «Електронного врядування» відбуватиметься на основі кращих світових практик та за участю провідних експертів
Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул провів першу робочу нараду щодо реалізації напряму реформ «Електронне врядування».

В нараді прийняли участь Міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов, Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко, заступник Керівника Секретаріату Кабінету Міністрів Юрій Авксентьєв, представники влади, науки та провідних світових компаній в галузі IT-технологій.

На нараді було прийнято рішення використати проектний підхід, як основу реалізації Стратегії розвитку інформаційного суспільства в Україні. Такий процес вже успішно пройшли країни Європи.

Для проведення аналізу стану виконання Плану впровадження реформ «Електронне врядування» було прийнято рішення створити Робочу групу. До неї увійдуть, зокрема, фахівці відповідальних міністерств.

В Експертну Групу будуть запрошені представники провідних світових компаній в галузі IT-технологій та українські науковці.

«В багатьох регіонах впроваджуються локальні проекти «Електронного врядування». Для досягнення поставленого керівництвом країни результату має бути єдина державна IT-політика і система управління такими проектами. Протягом місяця буде проведена робота з аналізу виконання існуючого плану дій та розроблена чітка цільова модель з урахуванням успішних світових практик», - сказав Олександр Вілкул.

Віце-прем’єр-міністр дав завдання розрахувати необхідні ресурси для досягнення конкретних результатів. Одним з них є впровадження по всій країні «Єдиного вікна» для надання адміністративних послуг. Також це стосується надання адміністративних послуг через Укрпошту.

«Електронне врядування» - один з ключових напрямів Програми економічних реформ нашого Президента Віктора Януковича. Адже реалізація цього напряму дозволяє значно підвищити якість надання адміністративних послуг, створити сприятливий інвестиційний клімат, запровадити сучасні стандарти в соціальній сфері тощо. Електронні системи підвищують якість роботи і самої влади, забезпечуючи прозорість її діяльності», - сказав Олександр Вілкул.

Довідково:

Указом Президента Віктора Януковича №18\2013 від 16 січня цього року на Олександра Вілкула покладений контроль за реалізацією напряму реформ «Електронне врядування».

Олександр Вілкул має досвід успішного впровадження систем електронного управління як у реальному секторі економіки так і на державній службі. Зокрема, під час керівництва Дніпропетровською областю було розпочато реалізацію потужного проекту «Е-регіон», який вже дозволив запровадити системи електронного управління та надання адміністративних послуг на рівні області.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте