Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
13:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині йде системна модернізація великих промислових підприємств»

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині йде системна модернізація великих промислових підприємств»
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул заявив, що на Дніпропетровщині йде масштабна і системна модернізація великих промислових підприємств. Насамперед, у гірничо-металургійній галузі. Про це він повідомив під час своєї робочої поїздки на ВАТ «Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського», де взяв участь в урочистостях з нагоди 122-річчя підприємства та вводі в експлуатацію машини безперервного лиття заготівок (МБЛЗ) № 3.

В урочистих заходах також узяли участь Дніпродзержинський міський голова Станіслав Сафронов, гендиректор корпорації «Індустріальний союз Донбасу» Олег Мкртчан, гендиректор ВАТ «Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського» Ілля Буга, представники громадськості, профспілок та трудовго колективу.

«В основі Стратегії розвитку Дніпропетровської області лежіть комплексне впровадження сучасних технологій виробництва та енергозберігаючих технологій з урахуванням зниження екологічного навантаження на навколишнє середовище. Перш за все це має відбуватіся в базовій галузі регіону – гірничо-металургійній. І це активно реалізується. Завдяки цьому буде забезпечено сталий розвиток економикі Дніпропетровщини і, відповідно, підвищення соціальних стандартів жіття громадян», - підкреслив він.

На переконання губернатора, показовим прикладом реалізації регіональної Стратегії є пуск на Дніпровському металургійному комбінаті імені Дзержинського машини безперервного лиття заготовок. «Вона дозволить підвищити потужність виробництва, знизити витрати металу на прокат і підніме якість продукції», - наголосив він.

Губернатор відзначив, що технічне переоснащення підприємства проводиться спільно з провідними європейськими компаніями з урахуванням кращого світового досвіду. «Тільки такий підхід може забезпечити високий рівень інноваційного розвитку комбінату і гарантує виконання високих екологічних вимог», - наголосив Олександр Вілкул.

Він зазначив, що в 2010 році в модернізацію підприємства було вкладено більше 200 млн грн, а цьогоріч заплановано вкласти ще 312 млн грн.

Голова облдержадміністрації переконаний, що завдяки таким інвестиційним проектам, вітчизняна металургія вже через кілька років буде мати можливість вийти на новий рівень конкурентоспроможності на світовому ринку.

Олександр Вілкул також відзначив важливість соціального партнерства влади та бізнесу та участь підприємств в соціальних та благодійних програмах регіону.

Губернатор області нагородив кращих працівників комбінату відзнаками облдержадміністрації і побажав їм подальших успіхів у розвитку підприємства.

ДОВІДКА

ВАТ «Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського» – найбільше підприємство промислового комплексу України з повним металургійним циклом випуску агломерату, чавуну, сталі та готового прокату. Це єдиний в Україні постачальник катаної осьової заготівлі для залізничного транспорту, шпунтових паль типу Ларсен, контактних рейок для метрополітену, сталевих мелючих куль, трубної заготівки.

З метою перетворення комбінату у високопродуктивне, ефективне підприємство, оснащене сучасними агрегатами й устаткуванням, на комбінаті проводиться широкомасштабна реконструкція й технічне переозброєння основного й допоміжного виробництв.

Так, введена в експлуатацію МБЛЗ№3 – семиструмкова машина, яка не має аналогів в Україні за рівнем автоматизації процесу та сортаментом випущеної продукції. Вона слугуватиме для виробництва квадратних та, в перспективі, круглих безперервнолитих заготівок перерізом від 130 до 200 мм, потужністю – 1,4 млн тонн на рік.

Введення машини в експлуатацію дозволило підвищити потужність МБЛЗ на 600-1000 тис тонн на рік, підвищити якість продукції, зменшити витрати металу на прокат та експлуатаційні витрати в прокатному переділі.

Проте головною перевагою нової машини є те, що вона слугуватиме зменшенню енерговитрат та зниженню екологічного навантаження на навколишнє середовище.

Також цього року на комбінаті планується відновити роботи з реконструкції сортопрокатного цеху. У рамках реконструкції передбачається проведення на проммайданчику цеху будівельно-монтажних робіт з установки нового обладнання середньосортно-арматурного стану 400/200 потужністю 1 млн тонн на рік сортового та фасонного прокату, арматури та катанки (перша черга). Кошторисна вартість першої черги проекту орієнтовно становить – 1,2 млрд грн.

Планом реконструкції та технічного переозброєння комбінату на 2011 рік також передбачається:

•  розробка проекту та придбання обладнання установки вакуумування сталі в конверторному цеху;

•  розробка техніко-економічного обґрунтування та проекту нової аглофабрики, які передбачають модернізацію існуючого аглоцеху зі спорудженням кільцевого охолоджувача, систем пиловловлювання та газоочистки, що дозволить підвищити потужність аглофабрики та зменшити викиди забруднюючих речовин.

Також у 2011 році планується завершити будівництво другого агрегату «піч-ківш» потужністю 2,3 млн тонн обробленої сталі на рік. Кошторисна вартість проекту становить майже 203 млн грн. З початку будівництва вже освоєно більше 66 млн грн.

Для забезпечення стабільної та виробничої роботи введеної в експлуатацію установки «піч-ківш»(УПК) № 1, а також для споруджуваної УПК № 2, ведуться роботи зі спорудження фільтро-компенсуючого пристрою (ФКП). Кошторисна вартість проекту – 72,3 млн грн. З початку будівництва освоєно 12,2 млн грн.

Завершені роботи зі спорудження об'єктів блоку водного господарства з допоміжного комплексу машин безперервного лиття заготівок (МБЛЗ) №№ 1,3 (витрати склали – 52,85 млн грн).

Продовжуються роботи з будівництва та реконструкції інших об'єктів допоміжного комплексу (у тому числі компресорної станції кисню), що дозволить забезпечити стабільну роботу обох МБЛЗ.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Шухарт  (16.04.11 20:59): "Исида" и "верить в лучшее", запомните! Ваши таблетки не зелёненькие, а красненькие! Хотя, это, может быть, одно и тоже чувырло(( Відповісти | З цитатою
открываем глазки  (05.04.11 10:02): Друзья...
Да при чем здесь "Вилкулы", "Сафроновы" и др. Это все свадебные генералы пиарятся при пуске новых объектов. Мысли, желания и планы этих местных князьков. совершенно не интересуют владельца предприятия. Хозяину выгодно - он модернизирует свое производство (за свои же денежки) в ожидании получить большую прибыль. Нет выгоды - так все и остается, и ни губернатор, ни мэр города его не не переубедит. А мысли об улучшении экологии... - так это вообще на самом последнем месте. Будем реалистами.
Відповісти | З цитатою
Верить в лучшее  (04.04.11 17:07): с такими темпами да с таким лдидером не только промышленнолсть выростет...а и весь Днепр расти и развиваться будет Відповісти | З цитатою
ИСИДА  (04.04.11 15:53): вилкул за чо не берется, у него все идет!!! мне кажется у него даже аура, энергетика такая, что он и других людей заражает действовать, работать, достигать целей...вообщем, он воодушевляет...даже меня) Відповісти | З цитатою
Толмач  (03.04.11 08:34): Правильно пишет 3у , зажранных "директоров" гнать с предприятий надо иначе стране и будующему - *** !!! Відповісти | З цитатою
Пишите по человечески  (02.04.11 20:36): Ничего не понял. Может толмач переведет. Это на каком диалехте намычали? Відповісти | З цитатою
у3а  (01.04.11 19:39): ОДИН ИНДУС С КРИВОРОЖСТАЛИ ЗАМЕНИТ 10.000 НАШИХ СОВДЕПОВСКО-ВОРОВСКИ-ОТКАТНЫХ ДИРЕКТОРОВ БОЛЬШИХ ПРЕДРИЯТИЙ! И ДАСТ НЕ ТОЛЬКО РАБОТУ , НО И КАЧЕСТВО ПРОДУКЦИИ + КОНКУРЕНЦИЯ НА МИРОВОМ РЫНКЕ + СБЫТ!!! А МОДЕРНИЗИРОВАТЬ НУЖНО ОТ ГАЙКИ ДО "ДИРЕКТОРА" ИНАЧЕ - ОПЯТЬ 55 ... ПО ЦЕНЕ 170 ! Відповісти | З цитатою
Петриковский  (01.04.11 17:16): молодец Вилкул...модерниззация предприятий крайне важна. И решение этой проблемы позволить разобраться с множеством связанных с этим других проблем - например, экологической...модернизация позволит оптимизировать и сам процесс производства и уменьшить выбросы предприятий...прекрасно, что губернатор зоботится о всех сферах жизни общетства Відповісти | З цитатою
FM Достоевский  (01.04.11 16:34): Смотрите на календарь — первое апреля в разгаре :) Відповісти | З цитатою
наблюдательный  (01.04.11 16:16): Браво, господин губернатор! Но, не надо делать из мухи-слона! " Идет системная модернизщация Больших-Больших промышленных предприятий! Ну "очень, очень большая"!
А как же ГОКи Криворожья? На которых устаревшая, которой уже по 30-40 лет, горнообогатительная техника: классификаторы, дешламаторы, дробилки и т. д.Как "процветает" -Механобрчермет-ведущий институт по обогащению на Украине? Ведь вы с Удодом выходцы из горнорудной отрасли ГМК: Цетрального, Южного и Ингулецкого ГОКов! Как растет качаство товарной железной руды, окатышей?!
Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті