Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
19:16

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепропетровщина стала лидером Всеукраинского конкурса проектов и программ развития местного самоуправления

Днепропетровщина стала лидером Всеукраинского конкурса проектов и программ развития местного самоуправления
Дніпропетровщина стала лідером Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. За кількістю проектів, поданих до участі у Конкурсі, наш область удвічі випередила Миколаївщину, яка посіла друге місце.

Коментуючи ситуацію, голова обласної ради Євген Удод наголосив, що вже не перший рік наш регіон є активним учасником цього конкурсу. І останні роки ми подаємо найбільшу кількість проектів.

Голова обласної ради підкреслив, що Дніпропетровська область, крім активної участі у конкурсі, традиційно виборює найбільшу кількість державних грантів.

Пояснення такої активності органів місцевого самоврядування, на переконання Євгена Удода, полягає у регіональній програмі розвитку місцевого самоврядування. Її реалізація вселила надію у депутатів місцевих рад на реальні зміни у житті територіальних громад. Обласна рада надає органам самоврядування необхідну методичну допомогу, підтримує кожну ініціативу, спрямовану на вирішення проблемних питань територій.

- З кожним роком кількість учасників, і головне – переможців Всеукраїнського конкурсу постійно зростає. Є районні та сільські ради, які подають на конкурс одразу по декілька проектів. А це, - зауважив голова обласної ради, - дуже велика і копітка робота.

Зокрема, у цьогорічному Всеукраїнському конкурсі з п’яти проектів, поданих місцевими радами Павлоградщини, три стали переможцями. Це районна рада з проектом, присвяченим вдосконаленню медичного обслуговування населення, та Булахівська і Богуславська сільради – з проектам по проведенню ремонтів місцевих краєзнавчих музеїв.

З чотирьох проектів, що надійшли до Ради конкурсу з П’ятихатщини, перемогли проекти Саївської та Саксаганської сільрад, присвячені відродженню сільських клубів.

- Серед переможців, - зауважив Євген Удод, - Дніпропетровська обласна рада. Цього року ми виграли грант на проект „Електронне урядування на службі громад. Створення районних інформаційно-ресурсних центрів надання електронних адміністративних послуг”.

Гранти Всеукраїнського конкурсу також отримають Дніпропетровська, Криворізька та Марганецька міські ради, Межівська районна рада, Ляшківська сільська рада Царичанського району, Чернявщинська – Юр’ївського, Новоіванівська – Нікопольського та Зеленогайська – Васильківського району.

За допомогою співфінансування, що надходить з державного та місцевих бюджетів, територіальні громади встановлюють вуличне освітлення, ремонтують сільські клуби, ФАПи, дитячі садки, відроджують стадіони. Участь у конкурсі для них – це можливість відродити свої території, надати їм поштовху до ефективного розвитку.

Враховуючи значну кількість порушуваних органами місцевого самоврядування проблем та їхню активність у Всеукраїнському конкурсі, Дніпропетровська обласна рада у 2007 році започаткувала обласний конкурс проектів та програм.

Його підсумки традиційно підводяться напередодні Дня місцевого самоврядування.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


Виталий  (21.12.10 20:11): http://goo.gl/H5QyZ Ответить | С цитатой
!  (02.12.10 16:42): По рукам бы им за их самоуправство надавать и по шее. Ответить | С цитатой
Днепропетровчанка  (02.12.10 15:55): Ну как всегда показуха! Только что от этого населению города! Задолбали показуой во всем, давайте реальные действия навстречу человеку! Ответить | С цитатой
tai  (02.12.10 15:44): Ну просто впереди планеты всей! А з/п когда платить нормальную начнут? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте