Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
18:21

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепродзержинске прошел фестиваль литовско-украинской музыки

В Днепродзержинске прошел фестиваль литовско-украинской музыки
У Дніпродзержинську пройшов Конкурс-фестиваль литовсько-української музики, поезії та художньої творчості, організований Школою мистецтв Дніпродзержинська та Центром культури литовців Дніпропетровської області «Гінтарас».

Про це інформагентству «Придніпров’я» повідомив директор Дніпродзержинської школи мистецтв Альберт Роже.

Проведення фестивалю стало можливим завдяки перемозі Школи мистецтв у грантовому конкурсі Міністерства закордонних справ Литовської республіки.

Програма фестивалю включала музичний конкурс учнів шкіл естетичного виховання у місті, конкурс читців литовської поезії (проходив у Школі мистецтв), відкриття виставки дитячих художніх робіт «Битва під Грюнвальдом» (Дитяча художня школа ім. Першудчева), відкриття іконографічної виставки експозицій, присвячених 600-річчю Грюнвальдської битви, з музеїв Литви та низки європейських музеїв, гала-концерт та нагородження переможців (музей історії міста).

27 листопада для переможців фестивалю організоване відвідування концертної програми у Дніпропетровському Будинку органної та камерної музики. 28 листопада в рамках фестивалю пройшов благодійний концерт лауреатів міжнародних конкурсів: київських виконавців Ірини Родіонової, Миколи Сікори, дуету акордеоністів Володимира та Івана Гайдичуків у католицькому костелі.

Почесним гостем фестивалю став представник Посольства Литовської республіка в Україні Марюс Януконіс. Литовський дипломат високо оцінив зусилля організаторів фестивалю, відзначив важливість подібних заходів для розвитку всебічного співробітництва між народами України та Литви.

Довідка: Дніпродзержинська школа мистецтв (місцева назва – Школа мистецтв Альберта Роже) створена у 1997 році на базі колишньої музичної школи №2, започаткованої у 1969 році. В школі викладаються дисципліни музичного, художнього та хореографічного виховання. Навчається 210 дітей. Школа мистецтв успішно виступає на всеукраїнських та обласних конкурсах, постійно бере участь у фестивалях українсько-польської та українсько-литовської музики.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте