Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
22:48

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепродзержинскому предприятию «Трамвай» 75 лет

Днепродзержинскому предприятию «Трамвай» 75 лет
27 листопада Дніпродзержинському підприємству «Трамвай» виповнюється 75 років. Про це інформагентству «Придніпров’я» повідомив директор підприємства «Трамвай» Сергій Гладких.

У 30-ті роки минулого століття населення міста Кам’янське (назва Дніпродзержинська до 1936 року) становило 140 тис. осіб. Більше 5 тис. працівників Дніпровського металургійного заводу, заводу ім. газети «Правда» (нині «Дніпровагонмаш»), коксохімічного підприємства вимушені були добиратися до роботи пішки за 15-20 км. У квітні 1935 року делегація орденоносців міста звернулася до наркома важкої промисловості Серго Орджонікідзе з проханням про фінансування будівництва трамвайної лінії. Питання було вирішено позитивно, і 27 листопада 1935 року відбувся урочистий мітинг з нагоди відкриття регулярного руху трамвая у місті.

Перший трамвай водили шестеро водіїв, котрі прибули з різних міст Радянського Союзу. Довжина першої лінії складала 12,5 км, вже у 1939 році було відкрито ще три лінії.

Наразі Дніпродзержинське комунальне підприємство «Трамвай» має 59 одиниць вагонів, з них 8 — спеціальних, перевезення пасажирів здійснюється чотирма трамвайними маршрутами загальної протяжності 78,3 км, щоденно трамвай обслуговує понад 40 тис. пасажирів.

Довідка: У 1935 році у місті Кам’янське було 4 потужних промислових підприємства, розпочиналося будівництво азотно-тукового заводу (нині «ДніпроАЗОТ»), місто мало розгалужену мережу торговельного обслуговування. У лютому 1936 році місто було перейменовано у Дніпродзержинськ.
Gorod.dp.ua на Facebook.


житель  (25.11.10 02:23): А самим трамваям тоже 75,поздравляем! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте