Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 06 октября 2024
08:21

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Более миллиона чистой прибыли от «грязного» бизнеса

Более миллиона чистой прибыли от «грязного» бизнеса
Проблема збору та утилізації сільськогосподарських ядохімікатів є однією з найболючіших у сільському господарстві нашої країни. Ще з часів планової економіки згадані хімічні речовини централізовано розподілялися між сільгосппідприємствами. На жаль, після розпаду Радянського Союзу і реформування аграрного сектору економіки багато ядохімікатів залишилися на складах без належних умов зберігання та охорони.

Аби уникнути шкоди, яку може заподіяти навколишньому середовищу та людям сільськогосподарська отрута, залишена без належного нагляду, була прийнята державна програма, покликана врегулювати питання вивозу та утилізації пестицидів. На ці потреби в рамках програми виділялися чималі кошти.

В Дніпропетровській області збором ядохімікатів займається воєнізований гірничорятувальний загін. Завданням ВГРЗ є збір та доставка пестицидів з покинутих та занедбаних місць зберігання на територію трьох районів області – Новомосковського, Томаківського і Криничанського. Звідти отрута транспортувалася до одного з підприємств Сумської області, яке займається її утилізацією.

Але така «брудна» на перший погляд робота теж може стати прибутковим бізнесом. І посадові особи дніпропетровського ВГРЗ, на жаль, пішли саме цим шляхом. Схема була нескладна. Протягом тривалого часу спритники фальсифікували документи про об’єм проведених робіт і надавали рахунки на їх оплату до Дніпропетровської ОДА. Облдержадміністрація, своєю чергою, оплачувала ці рахунки з коштів держбюджету. Фактично ж роботи зі збору пестицидів не проводилися воєнізованим гірничорятувальним загоном взагалі.

На ці нестиковки між документами та реальним станом справ звернули увагу оперативники Управління державної служби по боротьбі з економічними злочинами ГУМВС України в Дніпропетровській області. Спільними зусиллями з працівниками прокуратури була викрита ціла низка злочинних дій посадовців ВГРЗ. Не зробивши нічого аби вберегти людей та природу рідного краю від можливої екологічної катастрофи, вони тричі надали до Дніпропетровської ОДА рахунки на оплату таких робіт: двічі на суму, що перевищує 220 тисяч гривень, та один рахунок на майже 900 тисяч. Таким чином керівники дніпропетровського воєнізованого гірничорятувального загону зробили більше 1,33 мільйона гривень просто з повітря, а державний бюджет, відповідно, їх втратив.

Наразі двоє керівників ВГРЗ затримані та знаходяться у слідчому ізоляторі. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу – утримання під вартою. Відносно зловмисників порушена кримінальна справа за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. За зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки їм загрожує позбавлення волі на строк до восьми років.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Владимир  (14.10.10 11:55): А доблесні представники ОДА також сидять у сусідній камері? Чи відкатів вистачило щоб відкупиться? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте