Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 06 октября 2024
12:17

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

"День здоровья" для воспитанников детдомов Днепропетровска

Уперше в Дніпропетровську на території спортивного комплексу Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара проводиться свято „День здоров’я”, у якому візьмуть участь 100 вихованців із п’яти різних дитячих будинків міста.

Свято організовано Центром соціальних ініціатив та волонтерства ДНУ ім. О. Гончара спільно з Всеукраїнським молодіжним волонтерським рухом „Твори добро, Україно!” на добровільні благодійні внески організацій та мешканців міста.

Гостей університету привітає його ректор, професор Микола Вікторович Поляков: «Символічно, що свято проводиться у жовтні, який багатий на події. І одна з них - це заснування класичного університету на Дніпропетровщині, якому незабаром виповниться 92 роки. За часи його існування напрацьовані добрі традиції милосердя. Широко відомі добротворці та меценати Катеринославщини позаминулого сторіччя: М. Амчиславська, М. Карпас, М. Корф, П. Міклашевський, М. Родзянко, Я. Савельєв та інші. Створені за їх участю, добродійні товариства опікувалися не лише проблемами студентської молоді, а й допомагали сиротам із притулків, шкіл та дитячих установ краю.

Ці прекрасні доброчинні традиції продовжені нині у добрих волонтерських справах сучасного студентства. Вже майже десятиріччя ДНУ здійснює шефство над Дитячим будинком № 1, що сприяє всебічному розвитку вихованців будинку. Викладачі й студенти на добровільних засадах надають матеріальну, інформаційну підтримку, допомогу в організації навчальної і виховної роботи, проведенні дозвілля дітлахів. Скажу відверто: мені, як керівникові класичного університету, добре пощастило із студентською молоддю, яка є сьогодні ініціативною, само вмотивованою, відкритою та щирою у добродійних справах, займає активну позицію у суспільному житті не лише рідного вузу, а й нашого славного міста!

Думаю, що створений Центр соціальних ініціатив і волонтерства університету має виступити координаційним центром нашого міста у добрих благодійних починаннях та об’єднати небайдужу молодь у єдиний волонтерський рух під таким красивим гаслом „Твори добро, Україно!”! Адже турбота про здоров’я молодого покоління – це найголовніша життєва цінність, про яку ми не маємо права забувати! Бути відповідальним за своє здоров’я, вести здоровий спосіб життя – це не просто гасло, а вимога нинішнього часу! Якщо хочете – обов’язок кожного!»

Діти візьмуть участь у спортивних змаганнях, цікавих конкурсах та майстер-класах від різноманітних спортивних клубів та організацій міста, а також веселих іграх. Організатори підготували для всіх дітей смачні сюрпризи, яскраву концертну програму, а на переможців чекає урочиста церемонія нагородження. Призи та подарунки діти прийматимуть з рук титулованих спортсменів – переможців міських, обласних, всеукраїнських змагань, олімпійських та параолімпійських ігор.

У проведенні свята беруть участь волонтери, об’єднанні всеукраїнським молодіжним волонтерським рухом „Твори добро, Україно!”: студенти та викладачі Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара, компетентні тренери та студенти Дніпропетровського державного інституту фізичної культури та спорту, студенти педагогічного коледжу ДНУ ім. О. Гончара, а також мешканці міста.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте