Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 20 июня 2024
14:51

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На «Программу развития малого предпринимательства в области» в 2010 году выделено 650 тыс грн.

На «Программу развития малого предпринимательства в области» в 2010 году выделено 650 тыс грн.
На фінансування «Програми розвитку малого підприємництва в області» у 2010 році виділено 650 тис грн. Про це під час прес-конференції повідомила заступник начальника управління розвитку споживчого ринку та підприємництва облдержадміністрації Галина Петрушанська.

«Реалізація «Програми розвитку малого підприємництва в області» - це зменшення адміністративного втручання в діяльність суб’єктів господарювання, спрощення процедур видачі дозволів, забезпечення високого рівня прозорості та відкритості процедур землевідведення, підготовки містобудівної документації, впровадження електронного документообігу», - зазначила Галина Петрушанська.

Програма складається з трьох основних розділів.

Перший розділ - упорядкування нормативного регулювання сфери малого бізнесу. Основними заходами цього розділу є забезпечення високого рівня прозорості всіх етапів впровадження державної регуляторної політики, вдосконалення дозвільної системи, проведення навчальних семінарів–практикумів для представників місцевих органів державної влади.

За словами Галини Петрушанської, організація спеціалізованих семінарів-практикумів сприятиме вдосконаленню навичок державних службовців щодо практичного застосування норм регуляторного закону та підготовки якісних, економічно доцільних нормативно-правових актів для господарської діяльності підприємців.

В рамках цієї роботи особлива увага голови облдержадміністрації Олександра Вілкула приділяється питанням вдосконалення дозвільної системи та заходам щодо створення сприятливого бізнес-клімату в регіоні. За його дорученням розроблені єдині вимоги до роботи місцевих дозвільних центрів та до порядку участі в них представників місцевих дозвільних органів. Такі центри на території області повинні працювати за єдиною моделлю.

Наступний розділ Програми - ресурсне та інформаційне забезпечення, формування інфраструктури підтримки малого підприємництва. В рамках цього розділу в області функціонує веб-сайт „Малий бізнес Дніпропетровської області”. Тут опубліковуються всі новини законодавства з питань підприємництва, інформація про роботу місцевих органів державної влади щодо підтримки підприємництва, нормативно-правові акти, реквізити громадських організацій, дорадчо-консультативних органів тощо.

Ключову роль у підтримці підприємництва відведено місцевим координаційним радам з питань розвитку підприємництва та галузевим радам підприємців.

У цілому на території області функціонують 43 координаційні ради з питань розвитку підприємництва (у тому числі в районах міста Дніпропетровська – 8) та 75 місцевих галузевих рад підприємців.

Третій напрям Програми присвячений фінансово-кредитній та інвестиційній підтримці. Мова йде про відшкодування кредитних відсотків для підприємців.

Відшкодування відсотків проводиться на конкурсних засадах. Метою цих заходів є реалізація права на одержання часткового відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого підприємництва на реалізацію інвестиційних проектів.

Довідка:

Понад 380 тис. працездатного населення області зайнято в сфері малого бізнесу, з них близько 175,5 тисяч – приватні підприємці, які мають 55,1 тисячі найманих працівників. В регіоні функціонують понад 23,8 тисяч малих підприємств, на яких працює 150,5 тис. осіб.

За результатами моніторингу конкурентоспроможності регіонів України, проведеним Фондом “Ефективне Управління” разом із Всесвітнім економічним форумом та компанією “Монітор Груп”, Дніпропетровська область є лідером у рейтингу серед 27 регіонів України за “рівнем розвитку бізнесу”, “інфраструктурою” та “інноваціями”.

Податкові надходження від суб’єктів господарювання до бюджетів усіх рівнів за 6 місяців поточного року склали 7,1 млрд. грн, із них 1,2 млрд. грн – від суб’єктів малого підприємництва, або 16,3%.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Гость  (17.09.10 09:49): Это деньги для детей обеспеченных людей, попробуют открыть свое дела за гос. средства. Ну а если не получится, ничего. Мы же лалоги платим, значит в следующий раз получиться))) Ответить | С цитатой
РР  (16.09.10 19:21): Мне хотябы полтинничек тонн насыпте, куда в очередь становиться? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У МОЗ заявили, що українці зловживають сіллю: проблема у хлібові (10)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (9)

•  Сильна злива та гроза. Як Дніпро впорався з черговим циклоном (9)

•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (8)

•  У Дніпрі відремонтували аварійні дерев'яні сходи до мосту на Монастирський острів: прохід відкрито (7)

•  Монастирський острів: ідеальний відпочинок у серці Дніпра (7)

•  Кабмін змінив правила перевірки водіїв на стан сп'яніння (6)

•  У Дніпрі оновлюють аварійний трамвайний переїзд на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери (6)

•  Автівку повністю зім'яло: у Дніпрі на Набережній Заводській Lexus вилетів з дороги та врізався в білборд, водія та пасажирку ушпиталили (5)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте