Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 28 сентября 2024
07:53

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Смешанная система выборов позволит шире представить интересы территориальных общин

Смешанная система выборов позволит шире представить интересы территориальных общин
В облдержадміністрації відбувся семінар до Єдиного дня інформування населення за темою „Основні положення Закону України „Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”.

У роботі семінару взяли участь начальник управління з питань внутрішньої політики облдержадміністрації Вячеслав Сергєєв, доцент кафедри політології Дніпропетровського національного університету ім. О.Гончара, кандидат політичних наук Віктор Пащенко, начальники галузевих управлінь облдержадміністрації.

Зокрема, В’ячеслав Сергєєв зазначив, що новий Закон України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» - це крок до демократизації суспільства. За його словами, змішана система виборів дасть змогу ширше представити інтереси територіальних громад.

Під час семінару Віктор Пащенко поінформував присутніх про зміни, за якими будуть проходити вибори депутатів місцевих рад, сільських, селищних та міських голів.

Відмінною рисою цих виборів є те, що вони вперше проводяться за змішаною пропорційно-мажоритарною системою. Це означає, що одна половина депутатів місцевих рад обиратиметься за партійними списками, друга - в одномандатних округах, хоча висувати кандидатів у цих округах можуть тільки місцеві партійні організації. За змішаною системою обираються депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, а також обласних, районних і міських рад. У той же час депутати сільських і селищних рад обираються за мажоритарною системою. Така система, за словами Віктора Пащенка, дає змогу поєднати персональну відповідальність депутатів та потужний потенціал політичних партій.

Так, вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах рад проводяться за змішаною системою. Зокрема, половина від кількості депутатів (загального складу) відповідної ради обирається за виборчими списками кандидатів у депутати від місцевих організацій політичних партій у багатомандатному виборчому окрузі, межі якого збігаються з межами відповідно Автономної Республіки Крим, області, району, міста, району в місті. Також половина від кількості депутатів (загального складу) відповідної ради обирається за мажоритарною системою відносної більшості в одномандатних виборчих округах, на які поділяється територія відповідно Автономної Республіки Крим, області, району, міста, району в місті.

Вибори депутатів сільських, селищних рад проводяться за мажоритарною системою відносної більшості в одномандатних виборчих округах, на які поділяється територія відповідно села (кількох сіл, жителі яких добровільно об'єдналися у сільську громаду), селища.

Вибори сільських, селищних, міських голів проводяться за мажоритарною системою відносної більшості в єдиному одномандатному виборчому окрузі, межі якого збігаються з межами відповідно села (кількох сіл, жителі яких добровільно об'єдналися у територіальну громаду), селища, міста.

Крім того, під час семінару присутні розглянули питання, присвячене формуванню списків виборців.

Раніше до проведення виборів складалися нові списки виборців. Але з 2009 року запроваджено автоматизовану інформаційно-телекомунікаційну систему «Державний реєстр виборців». Тепер списки виборців складаються на основі витягів з нього. Основна мета Державного реєстру виборців – створення точних та якісних списків виборців для проведення будь-яких виборів та референдумів.

Для того, щоб у день виборів ви змогли спокійно і впевнено проголосувати, необхідно до 28 жовтня 2010 року у відділах ведення Державного реєстру виборців перевірити свої персональні дані. У разі виникнення неточностей необхідно усунути їх.

Нагадаємо, вибори депутатів місцевих рад, сільських, селищних та міських голів призначені на 31 жовтня 2010 року.

Gorod.dp.ua на Facebook.


VOLF  (20.09.10 14:57): Только Краснов! "Грамадська сила" победит!!! Ответить | С цитатой
diana  (20.09.10 02:18): Когда уже в Жовтневом районе Лукашова(член ПР, а идет в списке Литвина, якобы партии от народа) перестанет и в теневом и в открытом режиме решать кому же быть депутатом, а лучше бы отчиталась перед избирателями, как и должно быть, да никуда уж и не перлась, разве в что в прокуратуру. Ответить | С цитатой
korlyuk  (18.09.10 23:52): Особенно выражает интересы людей- закрытые списки большое спасибо жуликам при власти которые затеяли игру в наперстки с народом!!! Ответить | С цитатой
Реалист  (16.09.10 13:47): Если 31 октября большинство проголосует за депутатов из ПР, нам конец. Призываю ьодуматься и правильно сделать свой выбор!!! Ответить | С цитатой
Сосед  (16.09.10 12:16): В заголовке ошибка.Смешная система выборов. Ответить | С цитатой
А  (16.09.10 11:20): Ну да, территориальная община дагестанцев и представляется шире и шире Ответить | С цитатой
Маруся  (16.09.10 09:26): ...так вот почему гречка подорожала! А то неурожай, неурожай Ответить | С цитатой
)))  (15.09.10 23:17): Для необремененных умом наших сограждан не имеет значения система выборов: пропорциональная или мажоритарная. Их интересует: \"Коли і де будуть давати гречку!\".
Они знают, что депутатами, как обычно, будут избраны члены организованных преступных группировок и граждане с нетрадиционной сексуальной ориентацией, т.е. копии гречкоедов.
Ответить | С цитатой
a  (15.09.10 22:34): думайте люди, думайте. Только не тяните. Затянет, как в 37 году Ответить | С цитатой
Игорь  (15.09.10 21:31): а Сергеев вышел с Царёвских марьянеток и стал понимать что то в выборах??? Ответить | С цитатой
1 2
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте