Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 06 июля 2024
17:10

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Предприятия теплоэнергетики заплатили за газ в три раза больше

Предприятия теплоэнергетики заплатили за газ в три раза больше
В Дніпропетровській області протягом квітня–липня цього року обсяг коштів, сплачених підприємствами теплоенергетики за газоспоживання, втричі більший, ніж за аналогічний період минулого року.

Олександр Вілкул провів нараду щодо забезпечення проведення розрахунків за природний газ, спожитий теплопостачальними підприємствами області. На нараді були присутні заступник Міністра з питань житлово-комунального господарства Сергій Зімін та директор ДК «Газ України» Едуард Швидкий, керівники управлінь облдержадміністрації, міст та районів області та директора підприємств.

Станом на 1 серпня рівень оплати за газ, спожитий теплопостачальними підприємствами Дніпропетровщини в опалювальному сезоні 2009/2010 року, становить 73,4%.

Для забезпечення виконання завдань Уряду, облдержадміністрація в рамках повноважень, визначених законодавством, вжила всі можливі заходи для поліпшення дисципліни розрахунків за енергоносії, наголосив Олександр Вілкул.

Але є ряд питань, що належать до компетенції центральних органів виконавчої влади.

«Оплатити існуючу заборгованість підприємства в змозі лише за рахунок залучення кредитних коштів. З огляду на це, облдержадміністрація звернулася до центральних органів влади підтримати нашу пропозицію про введення "Ощадбанком України" системи пільгового кредитування для теплопостачальних підприємств», - повідомив голова облдержадміністрації..

Зі свого боку, облдержадміністрація також веде діалог щодо вирішення питання компенсації різниці в тарифах, погашення заборгованості державних організацій, списання штрафних санкцій за несвоєчасну оплату.

За умови вирішення цих питань область здатна забезпечити погашення існуючої заборгованості до 1 жовтня 2010, тобто виконати завдання Уряду, підкреслив Олександр Вілкул

Довідка:

Протягом квітня–липня цього року обсяг коштів, сплачених підприємствами теплоенергетики за газоспоживання, майже втричі більший (в 2,9 раза), ніж за аналогічний період минулого року (2009 рік – 105,6 млн грн, 2010 рік – 307,4 млн грн).

Якщо на кінець опалювального сезону (на 15 квітня) заборгованість за опалювальний сезон 2009\2010 становила 600,9 млн грн, то сьогодні ця цифра складає 338,6 млн грн. Тобто - борг скорочено майже вдвічі. В минулому році за аналогічний період відбулося скорочення боргу лише 52 млн грн, або усього лише на 10%.

За даними ДК «Газ України» у поточному році рівень оплати підприємств теплоенергетики становить 59,5%. Хоча загалом, протягом січня-липня було сплачено 869,2 млн грн. - фактично це 100-відсоткова оплата за газ, спожитий у поточному році. Для порівняння: в цілому по Україні цей показник - 90% Проте, з загальної суми сплачених коштів, 368,2 млн грн – а це 42%(!) було спрямовано в оплату минулого року. Саме це й вплинуло на зменшення показника рівня оплати в 2010 році.

Враховуючи вимоги ДК “Газ України” облдержадміністрація організувала роботу щодо розробки підприємствами теплоенергетики графіків погашення заборгованості. За червень при плані 81,3 млн грн фактично сплачено 103,3 млн грн. Тобто - графік по області виконано на 127%. В липні динаміка динаміка платежів дещо погіршилася, але загалом за червень-липень виконання графіка становить 87,9% (при плані 156,3 млн грн фактично сплачено 137,4 млн грн)

Низка підприємств області вже сьогодні вирішує питання кредитування.

КП “Теплові мережі м. Вільногірськ” опрацьовує питання залучення кредиту 3 млн. грн,
ОМКП “Орджонікідзетеплоенерго” - 2 млн грн,
КП “Павлоградтеплоенерго” - 7 млн грн,
КП “Теплоенерго” м. Дніпропетровська - 15 млн грн,
МКП “Дніпропетровські міські теплові мережі” - 40 млн грн.

Тобто загалом підприємства теплоенергетики області планують залучити 67 млн грн. кредитних ресурсів.

Підприємствами м. Дніпропетровська за рахунок кредитних коштів вже сплачено 52,5 млн грн.

Інші підприємства планують забезпечити погашення заборгованості за рахунок власних коштів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Юра  (03.08.10 18:41): давайте овощи, занимайте... Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (40)

•  Невдалий маневр через знеструмлення мережі: у Дніпрі зіткнулися трамваї №12 та №16 (10)

•  Чому зникає зв’язок під час відключень світла? У Дніпрі мобільні оператори дали пояснення (9)

•  Дніпрянин придумав, як зробити безкоштовні акумулятори холоду, які «врятують» холодильник (7)

•  Історія Дніпра: Де було відкрито перший критий басейн нашого міста (6)

•  У Міненерго сподіваються, що ситуація з відключеннями світла покращиться у найближчі тижні (6)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (6)

•  У Дніпрі виявили ще один старовинний паровоз! (5)

•  На Дніпропетровщині температура повітря сягнула 39°С: що радять фахівці від спеки (4)

•  На Дніпропетровщині до 15 років за ґратами засуджено правоохоронця, який «зливав» представнику фсб рф паролі для проходження блокпостів (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте