Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
13:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Місто воює з бур'янами

Місто воює з бур'янами
У Дніпропетровську з кінця травня скошено понад 250 гектарів амброзії та інших бур'янів. Про це повідомили в управлінні комунального господарства Дніпропетровської міської ради. Щоденно на покосах задіяні від 40 до 50 чоловік — це працівники районних відділів комунального господарства, а також робітники підприємств, установ та організацій, які доглядають за своїми прилеглими територіями.

Протягом червня за незадовільний стан закріпленої території, несвоєчасне скошування газонів та бур'янів на порушників складено 24 протоколи щодо адміністративних правопорушень, зазначають в управлінні. Своєчасно слідкують за своїми прилеглими територіями “Південний машинобудівний завод”, ВАТ “Дніпротяємаш”, ВАТ “Дніпропрес”, ЗАТ “Іста-Центр”. У незадовільному стані знаходяться прилеглі території до ВАТ “Дніпропетровський трубний завод”, ВАТ “Комбайновий завод”, ВАТ “Електропівденмонтаж” та інші.

На титульних вулицях міста прополює та скошує газони і квітники комунальне підприємство “Місьзеленбуд”, за ним закріплені Набережна Леніна та Набережна Перемоги, проспект Карла Маркса, вулиці Чкалова, Робоча, Маршала Маліновського, транспортні розв'язки мостів, загалом 42 об'єкти площею понад 130 га. Цього року у міському бюджеті на покіс бур'янів та газонів передбачено понад півтора мільйони гривень, додають в управлінні. Територію, яка закріплена за підприємствами, організаціями та установами, повинні доглядати вони самі, зазначають на підприємстві.

Щоб попередити розповсюдження амброзії як основного з видів карантинних бур'янів у місті сіють газонні трави на місцях розповсюдження бур'янів, прополюють квітники та газони, виривають бур'яни з коренем у місцям масового виростання

Довідково
Амброзія — однорічна рослина, яка має сильну кореневу систему. Цвіте рослина з липня по вересень. Під час цвітіння пилок амброзії викликає алергічне захворювання — поліноз.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Сергей  (09.07.10 22:43): Амброзия -пища богов!
А ведь от поллиноза можно избавиться самостоятельно.
У меня получилось, и получилось сына избавить от астмы.
А вот лечение не помогало.
Не считайте, что фантастика.
Просто необходимо выявить, какие обстоятельства жизни способствует формированию условий в организме для возникновения аллергической реакции как таковой. Потом направить свои усилия на изменение или устранение этих обстоятельств и поллиноз уйдет сам.
Аллергия ведь не с рождения.
Всем удачи в избавлении от поллиноза и астмы.
Відповісти | З цитатою
Маша  (08.07.10 16:21): Живу на Коммунаре, амброзии полно везде, куда не глянь амброзия, никто ничего не косит, а тем более не вырывает, хожу и с ужасом ожидаю ее цветения и как прийдется мучаться месяца два((( Відповісти | З цитатою
Людмила  (08.07.10 15:48): Хочу добавить к вышесказанному. Избавиться от амброзии очень сложно. Единственно действенный способ - это окультурить территорию. Устраивать газоны, клумбы, а на пустырях, где это возможно устраивать спортивные площадки, засевать травой и полевыми цветами. Возможно это и дорого, но потери от заболевания людей гораздо больше. Відповісти | З цитатою
Людмила  (08.07.10 15:40): У меня муж страдает аллергией на амброзию и спасение только одно выезжать из нашего региона. В Алчевске она не растёт :) А косить амброзию нельзя, её можно только вырывать с корнем. После срезания амброзии, она начинает превращаться в куст. А цветёт амброзия со средины августа до средины сентября, конечно, с поправкой на погодные условия. Поэтому когда амброзию начинают вырывать в августе- это преступление. А такую практику проходят в августе в школах и возможно в ВУЗах, да и Зеленстрой или предприятия должны это знать.Сейчас с амброзией ещё можно бороться и даже надо. А склонные к аллергии дети не должны прикасаться не только к амброзии, о и к ботве картофеля и помидоров.
На ж/м Тополь, напротив детской поликлиники вдоль дороги амброзия растёт сплошной "шкурой" и никто с ней не борется. Зато санстанция заставила вырвать чистотел вдоль забора ТАЙМ АУТА. Иду мимо и возмущаюсь, а женщины вырывают чистотел и говорят скажите это санстанции. В городе амброзии нет только на асфальте.
Відповісти | З цитатою
мама  (08.07.10 14:13): В школе сейчас трудовая практика, дети уже четыре дня вырывают сорняки. Відповісти | З цитатою
Вася  (08.07.10 12:54): НЕ ЗВЕЗДИТЕ!!! Разве что город борется. А люди наблюдают за дивным цветением этого заморского растения. Відповісти | З цитатою
222  (08.07.10 11:29): Вранье!Наверное опять первокурсников и школьников заставляют вырывать амброзию. Моя мама в прошлом году была свидетелем как школьники в школьном дворе рвали амброзию руками, она сама у меня аллергик и знает что это такое не по наслышке, рассказывала что у нескольких детей уже были красные руки от крапивницы и лица, подошла к ним и сказала что этого нельзя делать - рядом классного руководителя не было, в школе к ней не прислушались,тогда она позвонила в районо и через время пошла проверить- детей уже на школьном дворе не было. вот так они и борются с амброзией... Відповісти | З цитатою
ироник  (08.07.10 09:50): Они таки косят. Только не сорняки... Відповісти | З цитатою
Анна  (08.07.10 09:19): Слово "покос" замените на "выкос". Відповісти | З цитатою
Кря-Кря  (08.07.10 09:05): Для шибко умных в горсовете. Амброзия всходит во второй половине июня (в нашем регионе). А то что придурки косят с начала мая- только ей на пользу. Нормальную траву и нормальный бурьян выкашивают и не дают ему забивать рост этой пище богов. Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті