Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 07 октября 2024
10:15

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Причины ошибочного включения аварийно-оповестительной системы выясняются

Причины ошибочного включения аварийно-оповестительной системы выясняются
30 червня у Дніпродзержинську пройшло спільне засідання обласної та міської комісій з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ НС) з приводу хибного включення аварійно-сповіщальної системи ВАТ «ДніпроАЗОТ» про викид небезпечних речовин в атмосферу.

Система спрацювала о 0.40 в ніч на 30 червня, через годину за дорученням голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула до міста на «ДніпроАЗОТ» прибув перший заступник губернатора В’ячеслав Задорожний та начальник Управління МНС у Дніпропетровській області Віктор Бутківський.

Відкриваючи засідання комісій ТЕБ НС, міський голова Дніпродзержинська Ярослав Корчевський підкреслив, що система спрацювала помилково, небезпеки для життя і здоров’я городян немає.

За словами заступника голови правління, технічного директора ВАТ «ДніпроАЗОТ» Олега Гупала, сирени спрацювали хибно, але територія підприємства та прилеглі вулиці за командою диспетчера підприємства були обстежені газорятувальною службою «ДніпроАЗОТ» та службою МНС, персоналом підприємства перевірено герметичність всіх ємностей для збереження хлору, а також всі комунікації.

Витоків хлору або загазованості не виявлено. Адміністрація підприємства та представники комісії ТЕБ НС звернулися до мешканців міста з вибаченнями за хибне повідомлення.

Причинами ситуації технічний директор підприємства Олег Гупало, за попередніми даними, вважає зловмисне втручання невідомих осіб у роботу системи або збої напруги енергопостачання модулю аварійного оповіщення.

На підприємстві працює система «Дозор», яка через мережу датчиків, розташованих по периметру «ДніпроАЗОТ», фіксує наявність шкідливих речовин на рівні 0,1 ГДК (гранично допустимих концентрацій).

Система функціонує справно, наявності викидів шкідливих речовин не зафіксовано.

За дорученням комісії ТЕБ НС та адміністрації «ДніпроАЗОТ» створено групу з установлення причин хибного спрацювання системи.

У складі групи наразі працюють фахівці «Укртелекому», розробники системи оповіщення та спеціалісти «ДніпроАЗОТу». Вірогідною є версія збою у напрузі електропостачання: напередодні у місті була потужна гроза.

Версія стороннього втручання у роботу системи перевіряється з вивченням всіх роздруківок викликів, що надходили до GSM-модулю системи.

За словами Олега Гупала, місяць тому на підприємстві провели реконструкцію системи оповіщення з переведенням на сучасну технологію використання GSM-модулю (технологія мобільного зв’язку). До цього система базувалася на кабельному зв’язку (відмінена через крадіжки металевого кабелю, характерними для міста з розвинутою мережею нелегальних пунктів збору металобрухту), потім на пейджинговій технології.

Збоїв у системі з 2003 року її встановлення не фіксувалося.

Довідка: ВАТ „ДніпроАЗОТ” (Дніпродзержинськ) входить до числа п’яти провідних хімічних підприємств України. Засноване у 1938 році, акціоноване у 1996 році. Випускає широкий спектр хімічної продукції: аміак, карбамід, продукти хлорної групи.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте