Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 07 октября 2024
04:17

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Александр Вилкул: «В этом году Днепропетровщина вдвое увеличила количество побед на Всеукраинских ученических олимпиадах»

Александр Вилкул: «В этом году Днепропетровщина вдвое увеличила количество побед на Всеукраинских ученических олимпиадах»
Напередодні Міжнародного Дня захисту дітей Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул нагородив переможців обласного конкурсу „Обдаровані діти – надія України” та ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад.

„Головний потенціал розвитку нашої області – це, насамперед талановита молодь, - відзначив Олександр Вілкул. – І мені дуже приємно, що кожного року зростає кількість учасників обласних конкурсів, а кращі представники нашого краю щороку збільшують кількість перемог на Всеукраїнських олімпіадах. За цей рік ми вдвічі збільшили кількість переможців - у 2009 році відзнаки обласної влади отримала 21 дитина, а цього року ми нагороджуємо вже 49 молодих талантів Дніпропетровщини”.

Голова облдержадміністрації підкреслив, що керівництво області високо цінує досягнення кожної дитини нашого регіону і розуміє важливість всебічного розвитку підростаючого покоління. Тому саме підтримка творчих та наукових звершень молоді є одним з найважливіших напрямків діяльності влади.

Звертаючись до присутніх учнів, Олександр Вілкул зазначив: «Відзнаки обласної влади, які ви сьогодні отримали - це перші винагороди за ваші досягнення. Бажаю Вам, щоб ваші здобутки зростали з кожним днем. Для того, аби ви відчували нашу підтримку, ми щороку збільшуємо розмір обласних премій. В минулому році грошова винагорода за перемогу складала 300 грн, цього року вона зросла до 400 грн. Ми продовжимо робити все, аби фінансова підтримка обдарованих дітей зростала. Адже для нас, наші дорогі діти, ваше вдосконалення сьогодні є запорукою стабільного розвитку Дніпропетровщини в майбутньому».

Відзначив керівник області цінними подарунками та грамотами і педагогів, вихованці яких стали переможцями конкурсу та олімпіад. Він наголосив, що сьогодні велика увага з боку Президента України Віктора Януковича та обласної влади приділяється розвитку системи науки та освіти. Зокрема, це стосується належних умов та оплати праці вчителів, збільшення фінансування освіти та науки. Особливо це важливо для Дніпропетровської області, в якій накопичений потужний науковий та культурний потенціал. В цьому році фінансування на освіту збільшено майже на чверть, в порівнянні з минулим роком.

Від імені переможців зі словами вдячності до присутніх в залі звернулась вихованка гуртка „Народна вишивка” Будинку дитячої та юнацької творчості Царичанського району Ольга Коровніченко: „Хочеться подякувати організаторам цього конкурсу за те, що вони дають можливість обдарованим дітям демонструвати свої здібності, а вчителям та творчим керівникам - за їх постійну допомогу на шляху до наших перемог. Дякуємо обласній владі за увагу до нашої діяльності та за грошові премії, які ми отримуємо за свої творчі успіхи. Нам це дуже приємно. І в свою чергу, ми обіцяємо не зупинятися на досягнутому, а з кожним роком вдосконалюватися та славити рідну Дніпропетровщину».

Довідка:

Обласний конкурс та премія “Обдаровані діти – надія України” для учнів від 7 до 17 років започатковані у 1997 році головним управлінням освіти і науки облдержадміністрації. Конкурс проводиться по 20 номінаціям, у кожній з яких визначається один переможець. Метою конкурсу є розвиток учнів, стимулювання їх творчого самовдосконалення, самореалізація у сучасному суспільстві.

Протягом всього навчального року у всіх школах області проводяться різноманітні олімпіади, турніри, фестивалі, конкурси-огляди творчих і наукових учнівських робіт, організовуються виставки.

Серед нагороджених керівництвом облдержадміністрації цього року - група гуртка „Традиційна анімація” Обласного дитячо-юнацького кіноцентру „Веснянка”, вихованка гуртка „Народна вишивка” Будинку дитячої та юнацької творчості Царичанського району Ольга Коровніченко, вихованка гуртка „Фантазії з бісеру” Центру дитячої та юнацької творчості „Мрія” м. Кривий Ріг Юлія Вєнікова, учень 9 класу спеціалізованої середньої загальноосвітньої школи №5 м. Нікополь Іван Авілов та інші.

Під час нагородження переможців в холі облдержадміністрації працювала виставка робіт „Обдаровані діти – надія України”.

Gorod.dp.ua на Facebook.


одногруппник  (01.06.10 11:18): Swinopas, у Саши всё отлично. И в атестате, и в дипломе. Не зря ж у него папа был ректором вуза, в котором Саша учился! Ответить | С цитатой
одногруппник  (01.06.10 11:17): 321, у Саши всё отлично. И в атестате, и в дипломе. Не зря ж у него папа был ректором вуза, в котором Саша учился! Ответить | С цитатой
Dave  (01.06.10 09:10): 321, Ты серьезно? А в чем его заслуга? Он у руля месяца два где-то Ответить | С цитатой
321  (01.06.10 08:51): Молодец Александр Вилкул! Сразу видно новое эффективное руководство областью. Надеюсь во всех сферах жизни мы увидим вскоре существенное улучшение. Ответить | С цитатой
Swinopas  (01.06.10 00:06): Козявка, 5+
1. в чём заслуга нашей любимой Партии регионов и лично многоуважаемого губернатора в этих победах?
2. какие оценки в аттестате о среднем образовании у многоуважаемого губернатора?
Ответить | С цитатой
учитель  (31.05.10 22:00): 49 молодых талантов награждены премиями. А почему премии, которые выплачивались регулярно с 2005 г, призерам третьего и четвертого этапов школьных олимпиад и конкурса МАН в этом году были заменены папкой с календариком и атласом? За четыре победы - соответственно 4 календарика и 4 атласа (естественно под роспись) - не много ли? Кто это так поиздевался над талантливыми школьниками? Куда \"отправлены\" выделенные средства? Ответить | С цитатой
Козявка  (31.05.10 20:26): Шановні громадяни ! Ну на що в нас все так дурне? Сашко Вілкул хоче нас упевнити,що виключно завдяки Партіїї регіонів,його чутливого відношення до дітей та вправного керівництва -у нас все добре.Що це на за два місяця? Якщо так піде і далі,то буде -комунізм,про який мріяли багато людей.Оце -шахрай,так шахрай -всім шахраям шахрай! Ответить | С цитатой
den  (31.05.10 17:58): Головний потенціал розвитку нашої області – це, насамперед талановита молодь - Я, александр вилкул!!!... Ответить | С цитатой
ученица  (31.05.10 16:41): Да талантливых детей в Днепропетровске хватает и это здорово!! Вот хорошо чтобы об этом вспоминали не только 1 июня. Так наши городские власти ничего не хотят сделать для того, чтобы не закрыли 3 музыкальную школу, помещение которой в очередной раз продали. А власти ничего не делают. А школу надо спасать. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте