Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 08 октября 2024
17:17

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Расчеты за энергоносители правительство Украины берет под жесткий контроль

Расчеты за энергоносители правительство Украины берет под жесткий контроль
mukachevo.net
В суботу, 27 березня, відбулася селекторна нарада з питань розрахунків споживачів за використаний природний газ та електричну енергію під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України Андрія Клюєва, за участю міністра палива та енергетики Юрія Бойко, міністра житлово-комунального господарства Олександра Попова та інших профільних міністерств, відомств, енергокомпаній, голів облдержадміністрацій.

В нараді взяв участь голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул, керівники енергопостачальних підприємств, міські голови регіону.

Перший віце-прем‘єр-міністр України Андрій Клюєв під час наради заявив, що Міністерства, відомства, компанії та місцеві власті повинні в найкоротші терміни налагодити внутрішні розрахунки за спожиті в Україні енергоносії. Він оцінив ситуацію з внутрішніми платежами за природний газ як катастрофічну. Тому доручив всім головам державних адміністрацій до кінця наступного тижня розробити програми погашення заборгованості як за минулий рік, так і накопичену в першому кварталі поточного.

Андрій Клюєв дав доручення Мінпаливенерго, Мінфіну та НКРЕ спільно із облдержадміністраціями до вівторка відпрацювати механізми розрахунків за газ та електроенергію.
В ході наради було наголошено про прийняття кадрових рішень стосовно керівників житлово-комунальних підприємств, які допустили накопичення найбільших боргів за енергоносії. За словами Андрія Клюєва, потрібно підвищити відповідальність керівників усіх рівнів та вдосконалити систему контролю.

В свою чергу Олександр Вілкул, звітуючи під час селекторної наради, відзначив, що ситуація в області в розрахунках за електроенергію є стабільною. Показник рівня оплати з початку року становить 98,8%.

Потребує вирішення питання оплати за використаний природний газ, зокрема, підприємствами теплокомуненергетики. За словами голови облдержадміністрації, за останній тиждень в регіоні введені більш жорсткі умови моніторингу за розрахунками та відпуском газу, постачання якого для підприємств теплової енергетики здійснюється виключно в рамках лімітів та в порівняні з попереднім тижнем вже зменшилося в півтора рази. Олександр Вілкул наголосив, що погашення заборгованості за використаний газ під час опалювального сезону 2009-2010 років знаходиться під його особистим контролем.

По завершенні наради він доручив міським головам встановити щоденний контроль за станом розрахунків, постійно інформувати про вжиті заходи. «Розрахунки за енергоносії покладаю персонально на міських голів. Зі свого боку я готовий допомагати, відстоювати в Києві, знаходити аргументи, однак перша особа міста повинна займатися цими питаннями», - підкреслив О.Вілкул. Також управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації має в найкоротший термін провести аналіз інформації від міст області про отримання коштів від населення та визначення сум, які пішли на сплату за використання газу,а які на зарплату і ремонт.

Крім того, до наступного четверга облдержадміністрація та міські голови мають проаналізувати роботу керівників теплопостачальних організацій й стан розрахунків за енергоносії на цих підприємствах та визначити реальні причини виникнення заборгованості. За словами Олександра Вілкула, він не виключає прийняття кадрових рішень відносно керівників теплопостачальних організацій.

Також на нараді було зазначено, що в бюджеті на 2010 рік плануються значні кошти на проведення реформ у житлово-комунальній сфері. З приводу чого керівникам міст та управлінню житлово-комунального господарства облдержадміністрації доручено протягом місяця підготувати відповідні програми реформування житлово-комунального господарства. Голова облдержадміністрації зауважив, що питанням підготовки до нового опалювального сезону потрібно займатися вже зараз.

Gorod.dp.ua на Facebook.


888  (29.03.10 17:35): Алкаш,Да он хотел пол тррубы толкнуть а Путин сказал-зачем мне половина ,мне целую давай! Ответить | С цитатой
Алкаш  (29.03.10 17:17): Азаров сьездил скупился за газ кричал мы профисионалы покажим как нада договариватся и че как приехал так и уехал Ответить | С цитатой
888  (29.03.10 15:59): Givi1975, Да чему тут удивляться) -Украина для народа со списков партии регионов!!! Ответить | С цитатой
Arty  (29.03.10 15:54): У моих соседей долг за газ около 4700 грн при том что оплата 18 грн/мес., за воду тыщи три... и т.д. Деньги у них есть, оба работают, говорят что в гробу они видели Жеки и горгазы и хрен кто им шота отключит... Ответить | С цитатой
Givi1975  (29.03.10 15:46): А что они собираются делать и в чем их контроль? У народа нет средств оплачивать. Стали монополистами и из воздуха немалые денжища колотят.Убиваю их слова"-накопилась большая задолженность за оплату энергоносителей, поэтому мы вынуждены постепенно повысить тарифы для населения на 50%". Интересно было бы посмотреть как они такими действиями добьются оплаты. Ответить | С цитатой
888  (29.03.10 15:37): denТочно недружишь ! ,Причём тут Львов ? Ответить | С цитатой
Днепр30  (29.03.10 15:32): den, как раз он дружит, а ты нет. Ответить | С цитатой
Искандер  (29.03.10 15:27): den,с головой,наверное,не дружишь?? Ответить | С цитатой
den  (29.03.10 12:26): контрольщики млин...дотацию и субвенцию из бюджета пусть дают за счет Львова и западенщины...пусть работают и за нас платят...а мы им расскажем как родину любить взамен Ответить | С цитатой
132  (29.03.10 12:08): Будут достойные зарплаты - будут и платежи. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте