Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 09 октября 2024
11:17

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Антикоррупционное цунами

Антикоррупционное цунами
На виконання вимог закону «Про боротьбу з корупцією» за корупційні дії у минулому році працівники правоохоронних органів області склали 408 адміністративних протоколів. Чверть із них — протоколи про корупційні правопорушення, виявлені органами прокуратури області.

Протягом дев’яти місяців минулого року прокурорами складено та скеровано до суду 101 адміністративний протокол, усі вони розглянуті судами. Відносно 93 правопорушників прийняті рішення про притягнення до адміністративної відповідальності з накладенням стягнень у вигляді штрафів.

Переважну більшість протоколів про вчинення корупційних правопорушень складено відносно посадових осіб сільських, районних та міських рад, райдержадміністрацій – 52, щодо голів селищних, сільських рад та їх заступників – 24, начальників управлінь, відділів та їхніх заступників – 7, фахівців, секретарів, бухгалтерів сільських рад і міськвиконкомів – 24, землевпорядників – 6.

Крім того, до відповідальності притягнуто 16 співробітників органів внутрішніх справ, з них три – дільничних інспектори, чотири оперуповноважені міськрайвідділів та їхні помічники, два співробітники ДАІ та сім інших співробітників ОВС, 14 посадових осіб контролюючих органів (ветмедицина, управління статистики, земельної та екологічної інспекції, інспекція захисту рослин); чотири співробітники ДВС, три – виправних колоній, чотири – військових частин.

До відповідальності притягнуто 16 держслужбовців 3—4 категорії та 52 – 5—7 категорії. Серед найбільш поширених порушень, які вчиняють державні службовці, — видача фіктивних довідок про склад сім’ї, розмір земельних ділянок для отримання субсидій, що призводить до незаконних виплат коштів з державного бюджету, надання недостовірної інформації, робота за сумісництвом, надання незаконних переваг фізичним або юридичним особам при прийнятті рішень, внесення недостовірних даних до рішень сільських (селищних) рад або самовільне винесення таких рішень, неподання або невчасне подання декларацій про доходи державного службовця та внесення до них недостовірних відомостей.

Так, Новомосковський міжрайонний прокур склав адміністративний протокол відносно голови Багатської сільської ради, який у порушення вимог закону, надаючи незаконні переваги своїй дочці, всупереч волевиявленню депутатів сільради склав та підписав рішення ради щодо безоплатної передачі останній у власність житлового будинку з надвірними побудовами. Правопорушника оштрафовано на 850 грн.

Прокурор Тернівки притягнув до відповідальності оперуповноваженого сектору карного розшуку, який всупереч своїм посадовим обов’язкам не виконував рішення суду щодо розшуку обвинувачених у кримінальних справах. Крім того, не надавав суддям відповіді на їхні запити та не інформував про результати розшуку осіб. Постановою суду на правопорушника накладено штраф.

За протоколом прокурора Верхньодніпровського району притягнуто до адміністративної відповідальності голову Дмитрівської сільської ради, який, використовуючи своє службове становище, оплачував газове опалення свого житла з бюджетних коштів. Загалом незаконну оплату було проведено на 5230 грн. Правопорушника оштрафовано.

Gorod.dp.ua на Facebook.


111  (14.01.10 17:51): 54, А если прикалывается? Ответить | С цитатой
:)  (14.01.10 11:15): ??? - все правильно, каленым железом надо таких жен и их мужей. Ответить | С цитатой
???  (14.01.10 11:00): 54,ОГО строго ты так... мне показалось что жинка стеб выложила - нельзя так серьезно воспринимать все здесь изложенное... Ответить | С цитатой
54  (14.01.10 10:08): дипутатская жинка - если ты не прикалываешься и у тебя действительно такое мнение, то мне тебя очень жаль. бумеранг обязательно вернется и твое семейство будет завидовать мертвым. успехов вам! Ответить | С цитатой
Судья  (14.01.10 09:42): Нам нельза сожать своих.Оштрафовать рублей на 100 и все.Так,что звыняйте. Ответить | С цитатой
hemo-dn  (14.01.10 09:33): Ещё в позапрошлом веке классик спрашивал: " А судьи кто?" Ответить | С цитатой
111  (14.01.10 09:23): Я ЧП. Пришла налоговая и поставила ультиматум: или платим штраф 15000 грн официально в казну или щас такое накопаем что век не расплатишься. Говорю - копайте! Накопали штраф на 300 грн. Но уговорили официально заплатить 2000 грн. ВОНА працює!!! Ответить | С цитатой
дипутатская жинка  (14.01.10 01:32): Ой,рассмешили!!! Ну храбрецы! Ну борцы! Умру т смеха! Повеселил народ-спасибо! Видала я,как вы с Ирочкой Шайхутдиновой боролись. В камере и виноград,и шашлычки,и суши,и вино с цветами. Дубаки,только задницу не подтирали. А вышла,так еще и оплатили отсидку по тройному тарифу. Кто-то сомневается? А в горсовет,милости просим убедиться! Новый бюджет,в качестве подарка от фракции,в ее руках. Вы у нас,кровавыми слезами умоетесь,борцы хе-ровы! Недолго осталось! Бороться с коррупцией,будем МЫ!!! Комитет,после выборов,возглавит Ириша. Садить будем вас и надолго. Все вам вспомним. И балалайку двухструнную и вопли ваши про Межгирье. И ежедневные обливания нас грязью. Сами рабы,так думаете дети ваши не будут?! Будут ребятки,будут! Моим девочкам тоже холопы нужны. Так что,хватит тут болтать и все по роддомам. Рожайте нам побольше. Не,ну уроды,полные. Борцы *** Ответить | С цитатой
твою м.  (14.01.10 01:17): to Абрамович
у нас щас цывилизованыи методы только про тех кто достаточно взял (крупная рыбка)
всенародные наказания типа порки розгами или палками надо вернуть. рубить воровские и корупционые руки - это средневековье... а отпороть гражданина ... овича или ...енко на площади имени Ленина - зрелище бальзамом на раны честным гражданам. И, прикинь, чувак, придет потом поротый всем городом ВОР в доргой бутик покупать жене шубу или дочке Мерседес-ЦЛК в салон.. а на него будут продавцы смотреть не как на всемогущего подпольного милионера и корупционера и \"клиент платит бабки а нам все равно\"... а как на всенародно опущеное ЧМО!
короче, корупционеров на станок для битья!
Ответить | С цитатой
CorNet  (13.01.10 23:09): ...склав та підписав рішення ради щодо безоплатної передачі останній у власність житлового будинку з надвірними побудовами. Правопорушника оштрафовано на 850 грн...

А домик! Домик-то сколько стоил?
Ответить | С цитатой
1 2
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте