Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
09:59

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На Дніпропетровщині обговорюється проект приватизації державних ЗМІ

Управління інформаційної політики та зв’язків із засобами масової інформації Дніпропетровської облдержадміністрації запропонувало на розгляд керівників місцевої преси та громадськості проект Концепції Закону України «Про роздержавлення друкованих засобів масової інформації».

Як стало відомо інформагентству «Придніпров’я», Проект Концепції реформування друкованих ЗМІ визначає загальні принципи законодавчої політики в галузі правового регулювання відносин власності в інформаційній сфері, приведення чинного законодавства України у відповідність до міжнародних правових норм, сприяння становленню цілісного загальнонаціонального інформаційного простору.

Як зазначено в Проекті, роздержавлення засобів масової інформації має на меті «створення для засобів масової інформації можливостей бути вільними при висвітленні суспільно значущих подій та явищ з урахуванням різних точок зору, обмеження адміністративного впливу державних і комунальних органів влади на діяльність засобів масової інформації, забезпечення реалізації конституційного права на вільне висловлювання поглядів і переконань, а також на створення такого інформаційного продукту, який би задовольняв інформаційні потреби якомога більшої кількості суспільних груп».

Роздержавлення ЗМІ планується здійснювати шляхом виходу органів державної влади з числа засновників мас-медіа і перереєстрації засобів масової інформації на інших засновників — журналістські, громадські організації, трудові колективи редакції тощо.

Процес приватизації державних ЗМІ, згідно з Проектом, має розпочатися з 2007-2008 років.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте