Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 04 июля 2024
02:11

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Лідер дніпропетровських комуністів підтримує боротьбу з католицизмом і не коментує надпис «Православ’я або смерть»

Лідер дніпропетровських комуністів Віктор Борщевський не коментує гасло «Православ’я або смерть», написане на чорному прапорі, який з’явився 7 листопада на мітингу в центрі Дніпропетровська, присвяченому 88 річниці жовтневої революції 1917 року, однак повідомив, що підтримує боротьбу з католицизмом. Про це перший секретар дніпропетровської обласної організації Комуністичної партії України (КПУ) Віктор Борщевський заявив в інтерв’ю інформагентству «Придніпров’я».

За словами Віктора Борщевського, прапор з гаслом «Православ’я або смерть» тримав активіст організації «Спілка православних братств», тому треба в нього питати, що малося на увазі в цьому гаслі.

«Це їх особисте вираження чогось. Це треба питати в них», — заявив Віктор Борщевський. Він також повідомив, що між КПУ та «Спілкою православних братств» тісного контакту немає, однак, як заявив Віктор Борщевський, «є питання, в яких вони нас підтримують — це боротьба з проникненням католицизму».

За словами Віктора Борщевського, «Спілка православних братств» виступає за збереження канонічної православної церкви московського патріархату. «Я знайомий з ними, тому що вони багато разів стояли біля Верховної Ради, протестуючи проти захоплення церков на західній Україні. А прямої взаємодії немає, окрім розуміння загальних проблем», — зазначив Віктор Борщевський. Він повідомив, комуністична партія є атеїстичною, а також, що партія дотримується принципу, що церква має бути відділена від держави, однак зазначив, що церква, як і будь-яка громадська організація, не може бути відділена від політичних подій.«Ми бачимо сьогодні, що існують сходи, по яких посилено просувається католицизм, причому цим переслідуються політичні цілі», — заявив Віктор Борщевський.

Зокрема, він повідомив, що завжди зазначає, що він є атеїстом, однак, незважаючи на це, вбачає в Православній церкві в деякій мірі «акумулятор» багатовікових традицій українського народу.

«Я завжди казав, що я атеїст, однак сьогодні використовують церкву в політичних цілях і при цьому ми не можемо залишатися осторонь», — заявив Віктор Борщевський.

За його словами, католицизм — це інша культура, яка відрізняється від православ’я, що тисячоліттями акумулювало традиції і культуру слов’янських народів, а католицизм зараз войовничо та штучно впроваджується в Україні з суто політичними цілями. Віктор Борщевський наголосив на тому, що вважає, проникнення католицизму суто політичною акцією — «починаючи з розкольництва Філарета, потім створення автокефальної церкви, потім уніатська, а потім католицизм. І завжди католицизм використовувався в суто політичних цілях, якщо б це було суто за вірою, то в Україні зовсім не було б католицизму».

На прохання інформагентства «Придніпров’я» надати додаткову інформацію про «Спілку православних братств» та представників цієї спілки в Дніпропетровську, Віктор Борщевський повідомив, що не знає їх, що вони бувають іноді присутні за заходах КПУ, однак «конкретного узгодження планів та дій немає».
Gorod.dp.ua на Facebook.


Сергей  (09.11.05 17:37): Сайтик отображает политическое вдохновение руководителей города, - а какое оно у них может быть?
:]
Ответить | С цитатой
Chen  (09.11.05 12:25): Все течет, все изменяется...
Кто бы мог подумать, ведь каких-то 20 лет назад религия у коммунистов была что-то среднее между заблуждением и "опиумом для народа".....
Ответить | С цитатой
Tanja  (09.11.05 12:13): а меня достали те, кто подобные статьи пишет. Как-будто в городе кроме коммунистов больше никого нет и ничего не происходит. Или таким образом пытаются отвлечь внимание от других проблем. Ответить | С цитатой
Денис (Днепр)  (09.11.05 11:30): Ну достали эти коммуняки, блин... Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (57)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (10)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (10)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (9)

•  За розтрату 17 млн грн державного майна засуджено екскерівника інституту трубної промисловості у Дніпрі (8)

•  Світлофор не працював: у Дніпрі на Сонячній Набережній Toyota врізалась у Mercedes і той перекинувся (7)

•  Чому зникає зв’язок під час відключень світла? У Дніпрі мобільні оператори дали пояснення (7)

•  Дніпрянин придумав, як зробити безкоштовні акумулятори холоду, які «врятують» холодильник (6)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  У Міненерго сподіваються, що ситуація з відключеннями світла покращиться у найближчі тижні (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте