Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
12:11

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Підсумки роботи харчової та переробної промисловості за І півріччя 2005 року

В облдержадміністрації відбулася нарада, на котрій було розглянуто підсумки роботи підприємств харчової та переробної промисловості за перше півріччя 2005 року, а також перспективи розвитку харчової галузі при вступі України до СОТ.

В ній взяли участь керівники підприємств харчової та переробної галузі, структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних організацій. Щодо першого питання, на нараді, зокрема, було відзначено, що значній більшості підприємств продовольчого комплексу вдалося зберегти позитивні тенденції економічного зростання. Темпи росту обсягів виробництва за перше півріччя 2005 року склали майже 123 відсотки до аналогічного періоду минулого року.

Не знижують темпів приросту виробництва такі відомі підприємства як ВАТ „Дніпровський крохмале-патоковий комбінат”, ТОВ „Хлібозавод №10”, асоціація „Дніпрохліб”, молочна фабрика „Рейнфорд”, ТОВ „М’ясокомбінат „Ювілейний”, АТЗТ „Дніпропетровська кондитерська фабрика”, ЗАТ „Дніпропетровський олійно-екстракційний завод” та інші. Значно покращилась якість продукції та її технічний рівень. Багато підприємств активно працюють не тільки на регіональному рівні, але з успіхом поставляють продукцію в інші регіони країни, а також країни СНД. Добре відомі споживачам торговельні марки „Золота Амфора”, „Петрович”, „Злагода”, „Фанні”, „Золоте Зерно”, „Дніпровські зорі” та інші.

У першому півріччі поточного року активізувався інноваційний процес. Підприємствами вироблено 179 нових видів продукції, запроваджені новітні технології та прогресивне обладнання. Проте є в харчовій та переробній промисловості й недоліки. Так, у першому півріччі знизили обсяги виробництва сироробні підприємства. Темпи росту склали 82,7%. Деякі керівники пояснюють зниження темпів недостатньою кількістю молочної сировини. Але причина не тільки в цьому, насамперед, наш сир не конкурентоспроможній з сиром інших регіонів: висока собівартість, низька якість продукції.

Атестація молокопереробних підприємств, яка проходила в поточному році, показала, що не всі вони мають належний санітарно-технічний рівень. Значні претензії атестаційна комісія пред’явила ВАТ „Верхньодніпровський сирзавод”, Новопавлівському сирзаводу. Взагалі не пройшов атестацію Солонянський молокозавод.

Досвід роботи багатьох підприємств - великих і малих - показує, що в ринкових умовах необхідно особливу увагу приділити якості продукції і її конкурентоспроможності. Планомірна робота по переходу на впровадження стандартів ISO 9001/2000 – важливе завдання по сприянню входження України в європейський і світовий економічний простір. В області розроблена і забезпечується реалізація регіональних програм введення систем управління якістю на підприємствах.

Стосовно другого питання було зазначено, що сьогодні є підприємства, які уже працюють на світових ринках, або зможуть без труднощів увійти до СОТ. Є підприємства, яким треба небагато часу і коштів, щоб вирішити необхідні проблеми, а є й такі, які не зможуть виконати вимоги СОТ і стануть банкрутами.

Що робити з такими підприємствами, як діяти у період підготовки до вступу в СОТ - про це та інше говорилося на нараді у виступах фахівців.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте