Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 10 октября 2024
15:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Артиллеристы и саперы Днепра становятся «летунами»

Артиллеристы и саперы Днепра становятся «летунами»

Большая война все активней перемещается в небо.

Поэтому нашим воинам самых разных специализаций приходится все активней осваивать дроны, чтобы эффективней уничтожать врагов.

О том, как их бойцы осваивают этот вид техники и в чем он помогает, в 93-й отдельной механизированной бригаде «Холодный Яр» рассказали:

«Колись у Часовому Яру наш "Вампір" відслідкували. Як же тоді розбирали нашу позицію! Завалили вхід у підвал. Дивом всі залишилися живі», - Олег показує на телефоні відео із задимленого підвалу і шокованих побратимів на ньому.

Олег і його товариші – сапери. Їх називають «сапери-літуни».

Колись вони встановлювали міни у класичний спосіб – прокрадалися якомога ближче до ворога, тягнули за собою важкі міни, зводили їх і ставили так, щоб противник не зміг проїхати на техніці в наш бік. Тепер сапери скидають зведені міни за допомогою вантажних дронів. Бойова робота триває вночі.

Війна дедалі активніше переміщується у небо.

Тепер «літунами» стають артилеристи, птуристи, ЗРКшники, що прямо в небі знищують повітряні цілі. Згори на позиції скидають воду, їжу і батареї. І от настала черга мін. Адже з неба ставити мінні загородження саперам набагато швидше і, попри всі ризики, все ж безпечніше».

Фото 93 бригады.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте