Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 01 октября 2024
14:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Ко Дню защитников Украины в Днепре презентовали новую актуальную книгу

Ко Дню защитников Украины в Днепре презентовали новую актуальную книгу

Сегодня, 1 октября, отмечается День защитников Украины.

Вчера, накануне этой даты, в Днепровском Доме искусств состоялась презентация книги, которая посвящена Большой войне и ее героям.

Написать обо всех жителях Днепра, защищающих Украину от агрессоров, - титаническая задача для будущего.

Презентованная в Доме искусств книга посвящена жителям Днепра, представителям творческих профессий, которые в 2022 году ушли на фронт.

Изданию этой книги предшествовала огромная работа. Об этих людях в Доме искусств рассказывали на тематических мероприятиях. Провели несколько выставок, посвященных воинам творческих профессий.

Итогом стало написание книги Валентиной Слободой – искусствоведом, арт-директором Дома искусств.

О презентации новой книги в Доме искусств сообщили:

«У Будинку мистецтв пройшла презентація книги «МИТЦІ ДНІПРА ОБПАЛЕНІ ВІЙНОЮ» мистецтвознавиці Валентини Слободи.

Події нинішньої війни після підступного нападу рф на Україну стали нашим сьогоденням та відобразилися в усіх сферах нашого життя. І культура та мистецтво – не виняток. У багатьох змінилися пріоритети і тому в Дніпрі є митці, хто зовсім недавно грав на сцені та у кіно, писав картини, створював телепередачі, радував людей піснею чи танцем, а тепер добровільно взяв до рук зброю, щоб захищати рідну землю. Саме про них книга мистецтвознавиці Валентини Слободи «МИТЦІ ДНІПРА ОБПАЛЕНІ ВІЙНОЮ».

Це наступний крок у нашому повномасштабному проєкті «ВИСТОЇМО», наше усвідомлення місії Будинку мистецтв зараз: привернути увагу громади до гідного вшанування героїзму й самопожертви митців-воїнів Дніпра. Книга віддрукована, але в дуже обмеженій кількості. НАШИМИ ГЕРОЯМИ - МИТЦЯМИ, що стали воїнами пишаємося усі. ПРОСИМО БЛАГОДІЙНІ ФОНДИ, ПРОГРАМИ, ДЕПУТАТІВ, МЕЦЕНАТІВ ТА НЕБАЙДУЖИХ ШАНУВАЛЬНИКІВ МИСТЕЦТВА ПІДТРИМАТИ ВИДАННЯ ЦІЄЇ КНИГИ!

Серед героїв книги - представники різних культурних сфер: актори театру і кіно, художники і вокалісти, кінематографісти і телевізійники, артист балету і диригент. Дехто з них зовсім не мав не тільки бойового досвіду, а навіть досвіду служби в армії. На превеликий жаль, життя чотирьох із них трагічно обірвалося: Олексій Хільський, Максим Семенов, Олександр Черніков та Василь Гузь. Вклоняємося їхньому подвигу, шануємо і пам’ятаємо!

Кожна історія в книзі доповнена фотосвітлинами героїв з їхнього професійного мистецького життя та вже в пікселі, із зброєю в руках, часто зроблені прямо на передовій.

Сподіваємося на скору Перемогу! Віримо що наші митці зможуть повернутися до мирного життя, реалізувати свої задуми і проекти на мистецькій ниві. Слава усім нашим захисникам та захисницям!».

Фото – Дом искусств.









Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте