Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 25 жовтня 2024
17:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Сьогодні у Дніпрі відкривається кінофестиваль!

Сьогодні у Дніпрі відкривається кінофестиваль!

Всеукраїнський фестиваль кіномистецтва «Дніпро-cinema» імені Данила Сахненка проходитиме у нашому місті вже у 15-ий раз!

Нагадаємо, що наш земляк Данило Сахненко був одним із засновників українського кіно. Його пам'яті та присвячено Всеукраїнський кінофестиваль, який засновано у Дніпрі у 2004 році.

Незважаючи на Велику війну, кінофестиваль відбудеться й цього року. Він відкривається сьогодні, 8 липня, у Дніпровському Будинку мистецтв та пройде до 10 липня включно.

Детальніше про кінофестиваль розповіла арт-директор Будинку мистецтв Валентина Слобода:

«Шановні друзі!

Не зважаючи на складні умови, що виникли у зв»язку з повномасштабною агресією рф, діячі мистецтв продовжують творити, реалізуючи свій талант та укріплюючи моральних дух українців.

В цьому можна впевнитися завітавши на перегляди конкурсної програми 15-го Всеукраїнського фестивалю екранних мистецтв «Дніпро-cinema» ім.Данила Сахненка, що заснований з ініціативи Дніпровського осередку НСКУ у 2004 році. Завдяки підтримці новообраних складу Правління, Секретаріату спілки та очільника НСКУ Сергія Борденюка з 8 до 10 липня цей фестиваль відбудеться і у синій залі Будинку кіно, де свій творчий доробок покажуть учасники фестивалю- кінематографісти з територіальних осередків НСКУ.

На цьогорічний фестиваль подано 82 творчі екранні роботи (повнометражні та короткометражні) у номінаціях: «Ігрове кіно», «Документальне кіно», «Телевізійні роботи», «Студентські роботи», «Анімація», «Дитячо-юнацька творчість» кінематографістів Одеси, Черкас та Запоріжжя, Полтави та Херсона, Луцька та Львова, Харкова та Чернівців, Житомира та Дніпра, Івано-Франківська та Вугледару.

Прошу поширити серед своїх друзів та знайомих інформацію про можливість відвідати перегляди у синій залі Будинку кіно. При цьому просимо зважати на час переглядів, вказаний у афіші з урахуванням стабілізаційних відключень світла у Будинку кіно».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті