Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 27 червня 2024
12:32

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Сюди я заїхав на кріслі колісному, а зараз уже ходжу на протезі самостійно», — історія військового Андрія, який лікується у реабілітаційному центрі Дніпра

|«« «« »» »»|

Надсучасний міський реабілітаційний центр Дніпра продовжує надавати всебічну допомогу нашим військовим. Вже не перший курс реабілітації тут проходить 49-річний Андрій. Його військовий шлях розпочався ще у 2014-му.

Чоловік пішов добровольцем у полк «Дніпро-1». Виконував бойові завдання в Іловайську. Під час одного із боїв отримав уламкове поранення хребта.

Далі — шість операцій. Першу зробили у Дніпрі, під час якої лікарі дістали великий уламок. Ще пʼять були вже у Литві.

«Коли відбулось повномасштабне вторгнення росії в Україну, ми з ветеранами «Дніпро-1» зібрались знову та пішли до лав Національної гвардії. Усі бої відбувалися на Донецькому напрямку у дуже гарячих точках. На одному з останніх завдань я підірвався на міні. Мені відірвало частину стопи, залишилася лише п'ята», — поділився Андрій.

Таке поранення, як у Андрія, було у багатьох його побратимів. Він бачив, як вони досі не можуть ходити. Тож після консультації з травматологом захисник наважився видалити стопу. У лютому 2023-го потрапив на першу реабілітацію до потужного хабу Дніпра, аби підготуватись до протезування. І вже через 3 місяці отримав протез.

«Цей реабілітаційний центр – найкращий, який є у Дніпрі і серед тих, де я був. Бо я їздив до різних центрів (Литва, Болгарія, Словаччина), але кращого реабілітаційного центру, ніж тут, у Дніпрі, немає ніде. Бо рік тому я заїхав сюди на кріслі колісному, а зараз вже маю протез, ходжу. Тут дуже дружня та сімейна атмосфера», — розповів Андрій.

Зараз військовий разом з асистентом фізичного терапевта Микитою не лише проходить курс реабілітації — Андрія готують до змагань з настільного тенісу. Чоловік місяць тому брав учать у «Іграх Нескорених», де завоював 4 місце.

«Пацієнт потрапив з ампутацією, а також болем у кінцівці. Адже через поранення, яке він отримав у 2014 році, йому з попереку віддавалась біль у праву кінцівку. Зараз ми бачимо вже гарний результат, адже зменшився біль та збільшився функціонал. Пацієнт дуже мотивований, він виконує всі завдання, у нього збільшилась сила і він вже повністю самостійний та майже не відчуває болю. А ще він класно грає в настільний теніс, намагатимемося його підтягнути у цьому виді спорту», — розповів асистент фізичного терапевта Микита.

Андрій дуже хотів повернутись назад до побратимів, але через зміни у законодавстві вже цього зробити не може. Тож зараз думає чим займатись далі.

«Мені запропонували роботу, пов’язану з розробкою дронів, а також завучем у технікум, але я щось поки не готовий працювати з дітьми. Тож шукатиму роботу, яка буде корисною нашим Силам оборони», — додав Андрій.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (18)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (16)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (9)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)

•  На Дніпропетровщині відзначили переможців обласного етапу військово-патріотичної гри «Джура» (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті