Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 23 червня 2024
22:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Технічному музеї Дніпра «Машини часу» презентували незвичайну книгу

У Технічному музеї Дніпра «Машини часу» презентували незвичайну книгу

Директор музею Михайло Прудніков представив літературно-документальне видання «It`s my life», присвячене 10-річчю відкриття цього музею.

Міський сайт регулярно розповідає про новини та проекти цього музею та його креативного директора. Майже кожного тижня Михайло Прудніков дає для цього черговий інформаційний привід.

Не знижує Михайла Вікторовича своєї активності і під час Великої війни, займаючись не лише музейними проектами, а й волонтерством. За два роки війни у «Машинах часу» було відкрито цілу низку виставок, експозицій, проведено багато творчих зустрічей, автопробігів. А із мрією про нашу перемогу над ворогом формується масштабна виставка «Історія Перемоги».

Нова книга для Михайла Пруднікова та музею – дуже важливий крок. Вона увібрала найцікавіше з 10-річної історії «Машин часу». Директор та засновник музею «Машини часу» вирішив поділитися 10-річним досвідом та досягненнями музею з істориками, краєзнавцями, майбутніми творцями музеїв. А також – цією книгою залишити пам'ять для городян та нащадків.

«It`s my life» - це зібрання особистих історій, спогадів, зустрічей Михайла Вікторовича, пов'язаних із життям музею «Машини Часу», історією його створення та музейними експонатами.

На презентації цього видання Михайло Прудніков розповів:

«Цього року всі заходи у музеї «Машини Часу» присвячені одній даті, його 10-річчю. Сьогоднішня презентація літературно-документального видання також є частиною цього ювілею та частиною мого життя.

Перші оповідання чи нотатки виникли у 2012 році, у цей час я набирався натхнення для створення музею «Машини Часу», відвідуючи різні музеї та виставки. Також це був активний час пошуку експонатів для майбутньої експозиції, тому з'явилися розповіді про купівлю та реставрацію автомобілів.

Музей постійно розвивався та трансформувався, відбувалися нові зустрічі з цікавими людьми, які впливали не лише на поповнення музею експонатами, вони впливали на мене. Спочатку я дуже хотів зберегти цікаві особисті історії, пов'язані з нашим містом та транспортом для створення майбутніх виставок, створивши їх і перейшовши до наступних, я замислився, що треба було б все розкласти по поличках для майбутнього покоління.

У цей же час я познайомився в клубі «Андріївський Смак» з Андрієм Макаревичем, захотів дізнатися більше про нього... Він написав книгу «Сам Вівця», яку надав мені для прочитання, на подяку я створив проект майбутнього музею для клубу « Андріївський Смак».

Знайомство з Едуардом Чубаровим – колишнім головним архітектором міста та головним архітектором підвісної канатної дороги, дозволило створити та наповнити цікавою інформацією майбутній віртуальний проект «3Д Кабінка» – політ над Дніпром у музеї «Машини часу». На зустрічі він дав мені прочитати маленьку брошуру свого авторства, як він сам сказав, для знайомих та родичів, я проковтнув її за кілька вечорів.

Всі ці факти підштовхнули мене до дії, що настав час зібрати всі матеріали разом і поділитися з вами.

Як я сказав вище, зустрічі з цікавими людьми вплинули на мене, я дуже вдячний за глибокі оповідання: О. Шевченку, С. Журавльову, О. Каліті, якого вже немає з нами. Інші присутні сьогодні гості допомагали у створенні виставок чи були їх учасниками. Дякую!

Останнє, що хочу сказати, це також прийшло не відразу, тільки після зустрічі з вами, коли я поринув у пласт вашого нашого життя. Я нарешті зрозумів, що 30 років до ладу не спілкувався зі своєю мамою і не знаю історії нашої родини, тож терміново сів за олівець та поспілкувався, чого й вам бажаю. Знайдіть час для інших і для себе, запишіть цю інформацію, сподіваюся, вираз «Рукописи не горять» завжди в силі!».

На презентації були присутні гості – безпосередні герої твору, які брали участь у підготовці музейних виставок та їх учасники. Усі вони отримали екземпляр із дарчим написом від автора.

Щиро вітаємо Михайла Пруднікова з виходом цієї книги та… чекаємо на її продовження!

Фото – музей «Машини часу».





Gorod.dp.ua на Facebook.


Zoomba  (15.06.24 12:41): Михаила Прудникова - в Президенты! Ответить | С цитатой
неплохо  (14.06.24 11:13): Капец, откуда у этого дядьки столько энергии на организацию и поддержание в должном виде вот этого всего, ещё и на книги время находит... Это ж какую мотивацию надо иметь и жить вот этим всем... Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (10)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (9)

•  Сильна злива та гроза. Як Дніпро впорався з черговим циклоном (9)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (6)

•  У Дніпрі оновлюють аварійний трамвайний переїзд на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери (6)

•  У Дніпрі відремонтували аварійні дерев'яні сходи до мосту на Монастирський острів: прохід відкрито (6)

•  Автівку повністю зім'яло: у Дніпрі на Набережній Заводській Lexus вилетів з дороги та врізався в білборд, водія та пасажирку ушпиталили (5)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (5)

•  Відпочинок та гармонія з природою: сквер Прибережний у Дніпрі наче магнітом притягує тисячі людей (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті