Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 23 червня 2024
21:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Мрію цей уламок від снаряда повернути власникам»: історія військового Сергія, який лікується у реабілітаційному центрі Дніпра

|«« «« »» »»|

Дніпро продовжує надавати потужну реабілітацію військовим, які отримали травми на фронті.

Серед тих, хто нині проходить лікування у реабілітаційному центрі Дніпра, – наш земляк, 52-річний Сергій. До повномасштабної війни він зводив будинки у місті. За понад 20 років побудував 6 девʼятиповерхівок. А останні роки до великої війни мав власну справу – клінінгову компанію.

Але як тільки росія здійснила повномасштабне вторгнення в Україну, разом зі старшим братом вирішив піти на захист країни.

«Рідним довго не казали, потім вже довелось зізнатись. Я займався будівництвом бліндажів, десь зо 4 десятки таких звів. Найважче було у будівництві – це постійні обстріли, які уповільнювали процес. Брат через деякий час звільнився, адже потрібно було доглядати батьків. А я продовжив служити. Доводилось займатись не лише будівництвом. У березні цього року під час евакуації нас накрили мінометами і я отримав поранення руки», — розповів Сергій.

Шматок снаряда розміром близько 1,5 см потрапив у ліву руку. Після операції Сергій не міг нею користуватися та доглядати за собою, тож його направили у потужний медичний хаб Дніпра – реабілітаційний центр.

«За цей час, що я тут, уже можу нарешті брати гантелю у півтора кілограма, їжджу на машині з механічною коробкою. Тут дуже гарна команда, яка постійно вчиться та знає свою справу. Я дуже вдячний за порятунок», — ділиться Сергій.

Увесь процес реабілітації пліч-о-пліч з військовим ерготерапевтка Анна. Фахівчиня каже: завдяки тому, що захиснику швидко дістали уламок, а також тому, що у Дніпрі він потрапив до гарного кісткового спеціаліста, вдалось зберегти руку.

«Хірурги зробили свої втручання дуже вчасно. Після загоєння ран він одразу перейшов до нашого відділення, де ми змогли надати реабілітацію вже на перших днях після дозволу кісткового хірурга. У пацієнта був набряк лівої кисті, не рухались фаланги пальців та дуже боліла рука. Після спеціальної оцінки та перевірки сили мʼязів, ми розробили йому програму реабілітації. Це як і терапевтичні вправи, так і інші активності. Також ми призначили йому додатковий засіб – бандаж. Він допомагає утримувати суглоб та поліпшує можливість керування автомобілем. Як тільки Сергій до нас потрапив, набряк сягав у діаметрі аж 30 см. Зараз він зменшився удвічі. Пацієнт умотивований, і це допомагає як нам, так і йому успішно проходити реабілітацію», — розповіла ерготерапевтка реабілітаційного центру Дніпра Анна.

Після реабілітації Сергій планує повернутися до своїх побратимів.

«Цей уламок, який потрапив мені у руку, думаю зберегти або ж на згадку, або у вигляді «подарунка» повернути власникам. А після нашої перемоги хочеться зустрітись зі своїми побратимами та згадати, як то було», — ділиться військовий.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (10)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (9)

•  Сильна злива та гроза. Як Дніпро впорався з черговим циклоном (9)

•  У Дніпрі оновлюють аварійний трамвайний переїзд на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери (6)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (6)

•  У Дніпрі відремонтували аварійні дерев'яні сходи до мосту на Монастирський острів: прохід відкрито (6)

•  Автівку повністю зім'яло: у Дніпрі на Набережній Заводській Lexus вилетів з дороги та врізався в білборд, водія та пасажирку ушпиталили (5)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (5)

•  У Дніпрі з'явився ще один диво-двір (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті