Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 07 октября 2024
04:17

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

93-я бригада «Холодный Яр» получила партию новых багги и квадроциклов

93-я бригада «Холодный Яр» получила партию новых багги и квадроциклов

Новая техника уже помогает нашим воинам-землякам на передовой уничтожать оккупантов.

Приобрести новую технику помогло создание специального фонда «Черный ворон». Благодаря помощи всех неравнодушных украинцев в него удалось собрать 6 миллионов гривен, за которые и были приобретены багги и квадроциклы.

Об этом и о том, как техника уже работает на передовой, в 93-й отдельной механизированной бригаде «Холодный Яр» рассказали:

«93-я ОМБр "Холодний Яр" створила перший офіційний фонд «Чорний ворон», - говорить Головний сержант бригади Іван Буряк («Сірий»). - У нас з’явилась ініціатива започаткувати Великий гарячий збір «Холодного Яру», щоб з допомогою небайдужих українців зібрати немалу суму, 10 мільйонів гривень, для придбання багі, квадроциклів, а також систем окопного РЕБу.

Тож прийшов час звітувати. Збір ми запустили у лютому, завдяки вашим донатам зібрали чималу суму – понад 6 млн. гривень, за що безмежно вдячні усім, хто долучився. Неоціненна допомога надійшла до бригади і з Львівської міської ради, яка долучилась до збору і вже закупила для потреб наших воїнів три багі. Таким чином усі зібрані кошти (6 млн. грн) ми змогли розподілити між всіма підрозділами 93-ї бригади, які саме зараз боронять Бахмутський напрямок, закупивши найнеобхідніше для більш ефективного виконання бойових завдань. Це і засоби захисту, і РЕБ-системи, і обладнання для роботизованих систем, дрони, комплектуючі тощо.

…Санті лише 21 рік. До повномасштабки він ніколи не катався на квадрациклах. Тепер, коли хлопець вирішив доєднатися до стрілецького батальйону, перевезення квадріком – його основна робота.

– Сьогодні ліг о 6-й. Всю ніч їздив туди-сюди. Спершу виїхав забрати «троєчок», трьохсотих, потім взяв людей, тих вивіз, тих завіз, туди продукти, туди БК. Їздили міни завозили на міномьомку. А якщо на міномьотку, то це ще й розрахунок возануть, – пояснює Санта свої задачі. – Вчора вночі боєць наступив на «лєпєсток». Один його тягнув, але сил не вистачило доставити до точки. Тож, завіз ще одного на допомогу, вони удвох витягли пораненого до місця, де я його вже зміг забрати.

У цивільному житті Санта працював механіком на виробництві, обслуговував вантажівки. Зараз дає ладу дрібнішій техніці, але адреналіну в роботі в рази більше. «Якось уже привик», каже.

«Ворог за нами постійно полює. Як виїжджаю, російська мінометка одразу починає працювати. Тому ми постійно змінюємо маршрути і час роботи», – каже Санта.

Квадроцикли – це транспорт, який військові на передовій використовують найактивніше. Він не такий помітний, як автомобіль чи «броня», маневреніший, швидкісний, тому в нього важче поцілити».

Фото 93 бригады «Холодный Яр».





Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте