Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 29 сентября 2024
00:16

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На Днепропетровщине увеличили сбор семян для высадки будущих лесов

На Днепропетровщине увеличили сбор семян для высадки будущих лесов

Несмотря на Большую войну, в лесхозах области растет площадь высаженных молодых лесов.

Один из методов получения молодых саженцев – выращивание их из семян.

Во время Большой войны в лесхозах области ощутимо выросло количество собираемых семян для этих целей. Если в 2022 году было собрано более 3 тонн семян, то в 2023 – уже более 11 тонн.

Амбициозные планы у лесхозов и на текущий год.

Подробней об этом рассказали в Восточном лесном офисе:

«На Дніпропетровщині збільшують обсяги збору насіння для майбутніх лісів.

Збір насіння - це процес, який вимагає ретельного планування та виконання, а ще, звісно, робочих рук. Дніпропетровщина - дотаційний регіон, і до реформування лісової галузі окремі державні підприємства не мали фінансової можливості винаймати людей на процеси збору.

Зараз, коли є єдине державне підприємство “Ліси України” та відбувається справедливий перерозподіл коштів, лісівництва філії “Східний лісовий офіс” можуть долучати до збору насіння найманих працівників. Це, у свою чергу, дає змогу збільшити обсяги зібраного насіння та розширити території, на яких проводяться лісовідновлювальні роботи.

Якщо у 2022 році обсяги зібраного насіння на Дніпропетровщині сягали 3056 кг, і з них 3000 кг - насіння дуба звичайного, то вже у 2023, після реформування, цей показник виріс до 11573 кг, з них 56 кг сосни звичайної, 9204 кг дуба та 2313 кг інших порід.

З початку 2024 року лісівники Дніпропетровщини вже зібрали 283 кг сосни, що в рази перевищує минулорічний показник по цій породі, крім цього, робота по збору насіння сосни буде продовжена і наприкінці року. Частина насіння вже висіяна у лісових розсадниках та дала перші сходи.

Зараз, завдячуючи сталій теплій погоді, працівники лісництв вже готуються до збору липи, яка є важливою медоносною рослиною і має велике значення для лісових екосистем.

Її квіти приваблюють бджіл та інших запилювачів, що сприяє підтримці популяцій цих комах і, як наслідок, запиленню інших рослин. Крім цього, липа забезпечує значну кількість опаду листя, яке розкладається і збагачує ґрунт органічними речовинами, покращуючи його структуру і родючість. А коренева система липи допомагає зміцнювати ґрунт, запобігаючи його ерозії.

Загалом у літній період на Дніпропетровщині збирають насіння липи, берези, кісточкових та тутових порід. Зазначимо, що збір насіння також є важливим етапом у роботі лісових розсадників, де вирощують сіянці для подальшої висадки, що забезпечує безперервний цикл відновлення лісів».




Gorod.dp.ua на Facebook.


Митяй  (10.06.24 09:02): Помню из глубокого детства, когда учили ботанику в школе при сдаче стакана семян акации ставили пятерку! Как в школах практикуется сейчас сбор семян? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте