Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 26 червня 2024
08:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Рятувальник із Дніпра розповів про роботу під час обстрілів та помилки населення

Рятувальник із Дніпра розповів про роботу під час обстрілів та помилки населення

Підрозділи ДСНС перші прибувають на місця влучань ракет чи падінь уламків. Під час масованих атак мешканці Дніпра часто припускаються помилок та не дотримуються інструкцій безпеки.

Про це Відкритому розповів головний фахівець відділу цивільного захисту Дніпровського районного управління Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області, майор служби цивільного захисту Дмитро Грибанов.

Ворог продовжує терор цивільного населення. Війська рф спрямовують ракети на житлові масиви, об’єкти критичної інфраструктури. Рятувальники першими прибувають на місця влучань та для ліквідації наслідків обстрілів. Часто під завалами доводиться рятувати людей, домашніх тварин.

У роботі підрозділів ДСНС головне – час і правильні, злагоджені дії команди. Не менш важливим є вміння громадян безпечно поводитися під час обстрілів.

“Справжнім викликом для нас є велика кількість постраждалих, коли постає вибір – кого рятувати. Часто ворог може завдавати повторних ударів, і дії цивільного населення просто хаотичні. Паніка і страх заважають їм правильно діяти, що перешкоджає роботі рятувальників та є небезпекою для життя людей. Громадяни часто кидаються на місця влучань, щоб там забрати якісь свої речі чи віднайти домашнього улюбленця, але це все дуже серйозні ризики. Пам’ятаю, коли було влучання у житловий будинок на Перемозі, кішку знайшли на третій день живою і неушкодженою.

Тому, наголошую, що тварини у більшості випадків можуть врятуватися самі, а людям не варто себе таким чином наражати на небезпеку. Краще передати інформацію рятувальникам, ми точно знаємо, як діяти.

Серйозною проблемою під час обстрілів є і ситуація з маломобільними людьми: ми не раз стикались із тим, що їм нема кому допомогти. Тому закликаю таких громадян завжди тримати при собі телефон й у разі небезпеки інформувати відповідні служби. Також необхідно спілкуватися з сусідами, доводити їх до відома про свою маломобільність, аби інші знали, що там живе людина, якій треба допомога”, – наголошує Дмитро Грибанов.

Фахівець також нагадав про те, як правильно діяти, коли вибухи застали вдома чи на вулиці. Що робити, якщо опинилися під завалами і чим в такій ситуації можна допомогти домашнім тваринам.

Більше дивіться у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (13)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (7)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (6)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (6)

•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті