Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 03 июля 2024
01:56

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Як обрати парфум на літо

Як обрати парфум на літо

Приємний аромат може стати візитною карткою жінки. Правильно підібраний, він гармонійно доповнює образ, підкреслює стиль та смак. Але дуже важливо вибирати парфуми не лише за власними уподобаннями, а й враховуючи сезон, період доби і навіть подію. Саме за цим принципом їх і правильно «носити». Це ціла наука, цікава та пізнавальна, освоївши яку можна легко підбирати аромати в колекцію та правильно їх використовувати.

Типи парфумерних композицій

Перш за все треба розібратися в різновидах ароматів. Поділяють їх на групи в залежності від нот, які використані:

  • фруктові. Це універсальний різновид парфумів. Зазвичай фруктові аромати легкі, свіжі. В їх основі нотки цитрусових, яблука, ананасу, персику тощо;
  • квіткові. Такі композиції можуть бути солодкуватими, але також для них притаманна свіжість та легкість. Розповсюдженими нотами є аромати жасмину, троянд, туберози, півоній, ірисів;
  • східні. Це солодкі, пряні парфумерні композиції. В їх основі аромати спецій та прянощів: ванілі, сандалу, кориці, ладану. Також частою складовою є амбра, яка добре утримує запахи;
  • деревні. Такі парфумерні композиції «теплі», трохи терпкі та гіркуваті. В їх основі нотки ліванського кедра, моху, ветиверу та сандалу;
  • шипрові. Для цих парфумів характерна «щільність» та оксамитовий ефект. В основі шипрових ароматів нотки пачулі, бергамоту, ладанника;
  • шкіряні. Такі композиції досить складні. Зазвичай вони складаються з синтетичних ноток, але також використовуються і натуральні аромати шкіри, деревної смоли, прянощів тощо.

Варто також зазначити, визначається тип композиції за основними нотами, з яких складається база. Вона може бути доповнена запахами із інших груп, що надає змогу створювати гармонійні та цікаві букети. Серед найбільш розповсюджених поєднань: квіткові та фруктові нотки, деревні та шипрові, шкіряні та східні. Проте також можливі і інші комбінації.

Зазвичай парфуми розділяють саме за цими групами. Інформація про тип композиції вказується в числі основних, оскільки дає змогу зрозуміти чого чекати від запаху – солодких нот, свіжості чи легкого терпкого шлейфу. Але також слід розібратися в тому, до яких подій та сезонів вони пасують.

Вибір парфумів в залежності від умов використання

Є кілька простих правил, на які прийнято зважати при виборі аромату в залежності від сезону та періоду доби. Всі види парфумів поділяють на теплі та холодні. Далі все просто: для зими та осені краще вибирати теплі парфумерні композиції, а на літо – прохолодні. Так спрацює ефект протилежності. Влітку прохолодні аромати будуть трохи освіжати образ, а взимку теплі – додавати комфортності та затишності.

Звісно, це не тверда умова і можливі експерименти. Зважайте, що теплі аромати (до яких належать деревні, східні, шипрові) – досить важкі і в літніх образах будуть виглядати не зовсім доречно. На теплу пору краще обирати фруктові та квіткові композиції. Вони не дуже насичені, тому оптимально пасують до літніх образів. А ще, фруктові та квіткові парфуми можна підібрати на будь-який смак: солодкі, терпкуваті чи з приємною кислинкою. Тобто це універсальний варіант як для тих дівчат, які обожнюють солодкі аромати, так і для тих, кому до вподоби свіжі нотки.

До речі, солодкість – це ще один принцип вибору аромату в залежності від пори доби. Насичені нотками спецій та прянощів парфуми досить «важкі» і загалом вважаються вечірніми. Їх краще лишати саме на другу половину дня, використовувати на романтичні побачення, для походу в театр чи ресторан. А от більш прозорі, легкі «носити» з повсякденними образами, в офіс, наприклад.

Наносити парфум треба зовсім трошки, буквально пару капель на зап’ястя чи шию. Вважається моветоном обливатися духами з ніг до голови, особливо, якщо йдете в людне місце. Також зважайте на тих, хто буде поруч з вами безпосередньо – коханий, подруга чи діти. В них через насичений аромат (особливо, якщо він не відповідає їх уподобанням) може навіть погіршитися самопочуття.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (56)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (21)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (10)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (9)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (9)

•  За розтрату 17 млн грн державного майна засуджено екскерівника інституту трубної промисловості у Дніпрі (8)

•  Світлофор не працював: у Дніпрі на Сонячній Набережній Toyota врізалась у Mercedes і той перекинувся (7)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (5)

•  На Дніпропетровщині двоє правоохоронців займалися поборами з водіїв на одному з блокпостів (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте