Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 26 червня 2024
12:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Перед початком літнього сезону на Монастирському острові у Дніпрі перевірили безпечність атракціонів

|«« «« »» »»|

Чи безпечні вони?

Безпека відвідувачів – головний критерій, який постає перед департаментом парків та рекреації Дніпровської міської ради. Перед початком літнього сезону департамент спільно із спеціальною комісією перевіряють абсолютно усі атракціони, які розташовані в парках та зонах відпочинку Дніпра, що знаходяться на балансі.

Така перевірка пройшла і на Монастирському острові парку ім. Шевченка. Тут щодня обожнює прогулюватись дніпрянка Юлія. Для неї ці атракціони - ностальгія за дитинством. Дівчина іноді відвідує їх зі своєю племінницею.

«Зона атракціонів тут – це моє дитинство, і я їх обожнюю. До парку ходжу щодня, адже торік завела собаку, і тут приємно з нею гуляти. Парк вражає своєю чистотою, бо щодня, не дивлячись на погоду чи сезон, співробітники приводять його до ладу», - поділилась Юлія.

Першу перевірку атракціонів тут провели минулого тижня. Після цього власникам атракціонів надали 3 дні задля усунення недоліків та зауважень. Сьогодні ж комісія, яку створили у КП «Міська інфраструктура» перевірила, як ті недоліки усунули.

«Висновок один - користування атракціонами справді безпечне. У цілому, під час перевірки ми звертали увагу на наявність усіх необхідних документів для ведення комерційної діяльності, охайний зовнішній вигляд атракціону, наявність засобів протипожежної безпеки, та найголовніше - перевірка технічного стану. Останнє перевіряють спеціальні організації. Кожен підприємець проходить всі заходи з безпеки окремо. Тобто є організація, яка проводить сертифікацію кожного елементу, якщо він потребує сертифікації. Є такі елементи, як спортивні та надувні батути, вони не проходять ніякої сертифікації, тому вони не потребують якихось спеціальних документів. Тут важливі лише правила поводження на даних атракціонах і все. А є такі атракціони, наприклад, «резинки» або підйомники дітей, вони проходять раз на рік перевірку у спеціальних організаціях і отримують саме від них дозвіл на роботу. Також перевіряємо усі вогнегасники, які знаходяться на території кожного об'єкту», - розповів директор КП «Міська інфраструктура» Олексій Тесля.

На Монастирському острові вже 25 років працює заступник директора ПП «Август», один з власників атракціонів Максим Лущан. Він продемонстрував усі дозвільні документи, які підтвердили безпечність атракціонів.

«Всі атракціони абсолютно безпечні. Кожного року проходимо експертний технічний огляд. Раз на 2 роки проходять всі атракціони експертну оцінку. Також проходять перевірки з пожежної безпеки, заземлення тощо. Все це заноситься до відповідного паспорту. Документ є прямим доказом того, що атракціонами можна користуватись. А якщо комісія вирішить, що є якісь недоліки, нам дається 2-3 дні на усунення. Оскільки у парку працюємо більше, ніж 25 років, то з кожним роком цих зауважень все менше і менше», - розповів Максим Лущан.

Літній сезон у парках стартує з 1 червня – на День захисту дітей і триватиме він до жовтня за умови гарної погоди.

«Наближається літня пора, тому чекаємо дітей на великих канікулах у наших парках, скверах та зелених зонах. Сьогодні провели невелику інспекцію Монастирського острова. Перевірили готовність атракціонів до літнього сезону, до зустрічі дітей та дорослих для відпочинку в парку Шевченка. Також хочу зазначити, що така перевірка відбулась не лише тут, а й на усіх локаціях, де розташовані атракціони: парк Зелений Гай, Монастирській острів, сквер Івана Старова, парк Глоби, парк ім. Писаржевського. І всюди атракціони безпечні», - розповів директор департаменту парків та рекреації Дніпровської міської ради Володимир Чорний.

Також він завітав на свято вихідного дня для дітей в парку ім. Писаржевського

«Розважальні програми для дітей, майстер-класи проводяться кожні вихідні в різних парках та скверах міста. Анонси ми публікуємо на офіційних сторінках Департаменту парків у фейсбуці. Зазвичай вони тривають 1 годину. Беруть участь від 10 до 30 дітей. Хочемо зробити дозвілля та відпочинок для наших дітей більш змістовним та цікавим, адже діти обожнюють розваги на свіжому повітрі. Тим більш попереду - літні шкільні канікули», - додав Володимир Чорний.
Gorod.dp.ua на Facebook.


727  (27.05.24 14:31): Как?как они могут быть безопасны,если им сто лет уже?я еще в школу ходила,так это колесо уже работало .а мне уже 300 лет.сказочники. Ответить | С цитатой
Андрей  (26.05.24 12:58): Действительно, видно, что пытаются разнообразить досуг детей в парках. Спасибо. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (17)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (11)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (8)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (8)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті