Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
07:09

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Таємниці парку Шевченка»: у Дніпрі провели безкоштовну екскурсію

|«« «« »» »»|

Маршрут пішохідної екскурсії «Таємниці парку Шевченка» пролягав від пам’ятника Дмитру Яворницькому через сквер ім. Івана Старова, площу Соборну і до оглядового майданчика парку ім. Т. Г. Шевченка.

Учасники екскурсії підтримали всеукраїнських флешмоб – у День вишиванки прийшли у вишитому, патріотичному вбранні.

На початку екскурсії гідеса розповіла про історію вишиванки і виникнення свята.

«Від Соборної гори, де стартувала екскурсія, почалася історія Катеринослава. Це неофіційна назва. Її пов’язують із Спасо-Преображенським собором. До цього це місце називали ярмарковою горою. Тут на Петра і Павла проходили ярмарки. Коли губернатором став Андрій Фабр, він зрізав гору. Нині це місце зовсім не відчувається як гора. А ще дізналися про пам’ятник «Мідна бабуся», який зник під час німецької окупації. Найстаріше дерево, яке посадив сам Дмитро Яворницький. Це сосна Ліра у саду біля його будинку», — розповіла сертифікована гідеса, членкиня Всеукраїнської асоціації гідів Аліна Кірова.

Наталія Пащенко теж долучилася до екскурсії. Жінка вже рік мешкає у Дніпрі.

«Пішохідну екскурсію містом відвідую вперше. Побачила анонс у соціальних мережах і вирішила прийти. Багато цікавих фактів дізналася про історію Дніпра. Живу тут зовсім нещодавно, тому вважаю необхідним для себе дізнаватися про це чудове місто. Маршрут екскурсії пролягає локаціями відпочинку, де часто гуляє багато людей і я також. Тому цікаво дізнатися було про історію цих місць. Гідеса цікаво розповідала. Дуже важливо, що попри складні часи у місті організовують такі пізнавальні заходи, долучатися до яких можна цілком безкоштовно», — підкреслила пані Наталія.

«Подібну екскурсію раніше вже проводили. Містянам вона дуже сподобалася, оскільки її маршрут пролягає улюбленими локаціями. Тому вирішили її повторити. Наступного тижня плануємо чергову безкоштовну екскурсію – 23 травня. Приєднатися до наших заходів може кожен охочий. Необхідно попередньо зареєструватися за номером: 067-602-60-90», — додала Ольга Стасенко, начальниця Туристичного інформаційного центру.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті