Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
22:47

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Підготовка закладів вищої, передвищої та професійної освіти Дніпра до Dnipro Education City 2024. Інспекційний об’їзд чергового по місту

|«« «« »» »»|

У Дніпрі цими вихідними відбудеться традиційний фестиваль професій Dnipro Education City 2024. Він пройде 11 та 12 травня в парку ім. Т. Шевченка.

На ньому представники всіх закладів вищої, передвищої та професійної освіти Дніпра розповідатимуть абітурієнтам про спеціальності, які вони зможуть здобути в їхніх закладах. Кожен намагатиметься привернути якомога більшу увагу до себе.

До прикладу, Український державний університет науки і технологій підготував презентацію з використанням штучного інтелекту.

«Цей фестиваль дуже корисний як для абітурієнтів, так і для закладів освіти. Абітурієнти можуть особисто поспілкуватися з представниками закладів, викладачами, більше дізнатися про ту чи іншу спеціальність. Це полегшує вибір майбутньої професії. Ми отримуємо можливість залучити більше студентів. Цей рік для нас особливий. Ми попрацювали над нашим брендом, зробили новий логотип університету, нові банери. Але головна родзинка нашої цьогорічної участі – згенерований штучним інтелектом ролик про правила вступу, як розраховується конкурсний бал тощо», - зазначила Ольга Рижова, проректорка з науково-педагогічної роботи УДУНТ.

Перевірити, як триває підготовка університету до Dnipro Education City 2024, приїхав черговий по місту Євген Хорошилов.

«Окрім активної підготовки закладу до участі в фестивалі професій ми побачили, що навчальний процес в змішаній формі проходить гармонійно. Бачимо нові інноваційні розробки, переконаний, що вони зацікавлять майбутніх студентів. Це дійсно потужний університет, який пропонує підготовку за близько 60 спеціальностями. Навчатися в Дніпрі – престижно, це фактично європейський рівень», - прокоментував Євген Хорошилов, заступник директора департаменту - начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради.

Наступна точка перевірки - Державний професійно-технічний навчальний заклад «Дніпровський регіональний центр професійно-технічної освіти». На цьогорічному фестивалі вакансій планують зробити акцент на своїх будівельних спеціальностях.

«Професії будівельного напрямку зараз дуже актуальні, адже потрібно буде відбудовувати Україну. Ми вже це потихеньку робимо. До того ж зараз активно триває будівництво фортифікаційних споруд. В нас є спеціальність монтажник систем утеплення будівель. Ці спеціалісти можуть утеплювати фортифікаційні споруди. Тому зараз ці всі спеціалісти затребувані і потрібні, тож гадаю, абітурієнти будуть активно розглядати наш заклад для вступу», - каже Надія Іволжатова, заступниця директора з навчально-виховної роботи Державного професійно-технічного навчального закладу «Дніпровський регіональний центр професійно-технічної освіти».

«В цьому закладі дуже широке коло робітничих професій – від зварювальника, штукатура до кухаря та тістоміса. Здобувачі освіти на практиці відпрацьовують навички, які знадобляться в подальшому професійному житті. Я відвідав декілька навчальних майстерень. Заклад динамічно розвивається та активно реагує на вимоги, які диктує ринок праці»,- підсумував Євген Хорошилов.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті