Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
12:40

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі активізувалися телефонні шахраї: як не потрапити на гачок зловмисників

У Дніпрі активізувалися телефонні шахраї: як не потрапити на гачок зловмисників

У Дніпрі збільшилася кількість звернень щодо діяльності телефонних шахраїв. Зловмисники телефонують вдень і вночі, намагаючись різними способами викрасти гроші з вашої картки.

Журналісти вирішили розпитати дніпрян про телефонних аферистів. Виявилося – це ще та проблема. З подібними дзвінками телефонують часто.

«Відповідав на дзвінок, казали – зв’яжіться з певним номером, щоб вирішити питання. Я зв’язувався. І там уже був шахрай, починав спілкуватися за стандартною схемою: «Сюди-туди, ваша проблема – на вас висить кредит, у вас рахунки закриті, і все зараз позакриваємо». І далі все йшло по наростаючому. Такі схеми я просто знаю і все», – поділився дніпрянин Владислав.

«Так були такі підозрілі дзвоники. Але я намагаюся триматися подалі від цього, тому що вже чув про випадки шахрайства і не хочу потрапити в халепу», – поділився дніпрянин Петро.

У кіберполіції попереджають, така поширена шахрайська схема має багато варіацій. Її ціль – заволодіти даними банківської картки, а після – списати з неї всі кошти.


«Краще ставити у чорний список номери, з яких вам телефонують. Хоча зрозуміло, що вони будуть телефонувати з різних номерів. По-друге, просто можна ігнорувати дзвінки, якщо невідомі. Або, якщо вже так робота у вас пов’язана, ви не можете змінити номер й вони постійно телефонують з різних номерів – тоді з перших слів, якщо ви щось чуєте, можете їх, скажімо так, блокувати. Або спробувати казати про те, що зараз зверниться до поліції», – поділився начальник відділу управління протидії кіберзлочинам у Дніпропетровській області Дмитро Данченко.

Якщо ж ігнорування, блокування та погроза поліцією не спрацювали, та шахраї виявилися аж занадто наполегливими, фахівці радять звертатися до правоохоронців на гарячу лінію 102.

Детальніше дивіться в сюжеті Відкритого:

Журналістка: Ніколь Савченко
Оператори: Ілля Кононов та Данило Варава

Gorod.dp.ua на Facebook.


Мопедик Максик  (15.04.24 00:19): Пусть мне звонят, я им зубьі удолю, по одному. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті