Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
22:37

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Герои Днепровской бригады ТРО: окопная жизнь фронтовых медиков

Герои Днепровской бригады ТРО: окопная жизнь фронтовых медиков

В 128 бригаде теробороны рассказали о том, в каких условиях спасают наших бойцов врачи на передовой.

О работе фронтовых медиков под постоянными обстрелами врага ведет хроники один из врачей подразделения, часть записей которого опубликовали в 128 Днепровской бригаде ТРО:

«Записки бойового медика: Окопне життя.

Життя в окопах сильно залежить від погоди, тому коли сніг тане, все перетворюється на місиво і пересуватися стає дуже важко. Бруд тов налипає на взуття, і гарним правилом є очистити від нього черевики перед тим, як увійшов у бліндаж, тому що потім він промокає і навіть боюся уявити, як брудно буде навесні.

У бліндажі важливо підтримувати тепло не тільки для комфорту, а й запобігання вогкості та плісняві. Для цього використовуємо газові обігрівачі, які регулярно змінюємо з кожною зміною - треба забрати порожні газові балони і привезти нові, повністю заправлені. Заправляємо їх самі і платимо теж самі з своєї кишені. Так само і з матеріалами для оздоблення приміщення. На моїй позиції все оброблено фольгованим утеплювачем, а де вхід, то використовуємо ковдри в три шари для теплоізоляції.

Всередині приміщення можна розділити на спальну та робочу зони. Речі підвішуємо за гаки на стелю та стіни для максимальної економії простору. Одна людина завжди сідає чергувати, а решта завалюється на спальні місця. “Лежка” навіть для мене закоротка, але якщо накидати спальників і повернутись на бік, можна навіть непогано поспати.

Через час чергового змінює "сплячий" - тепер його черга сидіти на рації і слухати ефір. У робочій зоні бліндажу є стіл, де можна розігріти консерви, закип'ятити для кави води, зробити собі стандартну локшину швидкого приготування або смачнючі бутерброди з ковбасою і сиром. Ви можете зауважити, що це не найкорисніша їжа, але з собою на зміну ми беремо лише те, що легке у приготуванні і легке на вагу. 

Продукти харчування ми зберігаємо в залізних ящиках з-під боєприпасів. Якщо взяти ящики з дерева, миші та щури зжеруть їх разом з харчами. На відкритих полицях лежать різні інструменти та інші неїстівні і необхідні речі для існування в таких умовах.

Іноді доводиться виходити назовні відповісти оперативному черговому чи сходити з нужди. Траншеї закриті маскувальними сітками, але все одно, щоб пересуватися по них, постійно пригинатися і завжди бути на сторожі. А коли темніє, треба слідкувати. 

Правильним завжди буде під укриттям масксеті пригинатися при пересуванні по траншеї. Завжди прислухатися до обстановки, а в темний час ще й слідкувати за світломаскуванням. Усередині бліндажу завжди горить світло від павербанків і не можна, щоб зовні було його видно. 

На позиціях треба постійно дотримуватись жорстких правил - надто велика плата за їхнє ігнорування».

Фото со страницы 128 бригады. 




Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (12)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте