Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
05:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Обласна влада виділила 29 млн грн на ремонт стадіону у Дніпровській школі

Обласна влада  виділила 29 млн грн  на ремонт стадіону у Дніпровській  школі
Як зараз проходить "ремонт" спортмайданчика. Скріншот з відео "ГромКонтролю"

Обласна влада Дніпропетровщини вирішила відремонтувати стадіон в одній зі шкіл Дніпра.

Цю закупівлю помітили активісти громадської організації «Громадський контроль». Наприкінці 2021 року обласні чиновники провели тендер на реконструкцію спортмайданчика школи №135 у Дніпрі (вул. Набережна Перемоги, 132). Загалом заплановано витратити на ці роботи 44 млн 86 тис. 556 грн з обласного бюджету. Переможцем стала фірма ТОВ «Будівельна група «Альфабуд».

Роботи мають завершити до кінця 2024 року за додатковими угодами до договору. 4 травня 2023 року фірмі заплатили з бюджету 29 млн 350 тис. 889 грн. Це обсяг фінансування за роботи у поточному році. У минулому році роботи не проводилися. Мабуть, минулого року цьому завадила війна. Натомість у 2023 році у чиновників розв’язані руки на проведення подібних робіт, хоч і у менших об’ємах, ніж довоєнні.

Як зазначають розслідувачі з «ГромКонтролю», наразі будмайданчик просто засипаний гравієм, хоча з урахуванням оплати вже мали зробити 2/3 робіт. При цьому подібні роботи відбуваються у той час, коли в обласній раді бюджетну комісію очолює депутат від забороненої проросійської партії «ОПЗЖ» Сергій Піддубний, а комісію обласної ради з будівництва, транспорту, зв’язку та благоустрою очолює інший депутат від забороненої «ОПЗЖ» Олексій Лавріненко. За думкою активістів ці депутатські комісії мають контролювати видатки з обласного бюджету. Але де-факто дозволяють реконструювати стадіони, будувати басейни і робити подібні речі під час активної фази війни, у т.ч. у прифронтових громадах області, які не рідко підпадають під обстріли російських ворогів — і частково ці роботи виконуються близькими до функціонерів від "ОПЗЖ" бізнесменами.

Разом з тим, на думку активістів, бюджет за роботи біля школи у Дніпрі заплатить зайві щонайменше 5,5 млн грн. Вони порівняли закладені у кошторисі ціни на ресурси та середні ринкові ціни. Таблиця з порівняннями доступна за посиланням. Наприклад, лише пісок у 2023 році для цих робіт закупили на 545 тис. 141 грн (550,6 кубометра), хоча за ринковими цінами це можна було зробити за 214 тис. 92 грн. Труби сталеві електрозварні (408 м) за цим тендером мають придбати на 8 млн 25 тис. 360 грн, хоча можна такі знайти на ринку за ціною 3 млн 970 тис. 166 грн.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ввв  (20.11.23 15:30): Школа 135 на Левобережном-3! Відповісти | З цитатою
Ніна  (20.11.23 13:37): Повісити чортів, які виділили кошти на стадіон, а гроші направити на ЗСУ Відповісти | З цитатою
Анатолій  (20.11.23 09:54): депутат від забороненої проросійської партії «ОПЗЖ» Сергій Піддубний знаходиться за кордоном зпочатку війни!!! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті