Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
07:58

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Сьогодні – 40 років першому чемпіонству «Дніпра»

Сьогодні – 40 років першому чемпіонству «Дніпра»

6 листопада 1983 року на переповненому стадіоні "Метеор" наш "Дніпро" у драматичному "золотому матчі" обіграв московський "Спартак" 4:2 і вперше став чемпіоном СРСР.

Цей день став початком найяскравішої доби «Дніпра». Після нього будуть два бронзові (1984, 1985), два срібні (1987, 1989) сезони, чемпіонство 1988-го, завоювання Кубка СРСР 1989 року, безліч інших титулів і звань.

Але яскравість того «золотого матчу», напевно, не затьмарить жодна інша гра, а її обставини ще довго переказуватимуть найвідданіші вболівальники команди.

Про ювілей першого чемпіонства у групі «ФК «Дніпро» - ви для нас завжди чемпіони!» нагадав відомий історик дніпровського футболу Роман Лубинський, матеріали якого вже неодноразово публікував Міський сайт:

«6 листопада 1983 року, рівно 40 років тому, наш «Дніпро» переміг московський «Спартак» з рахунком 4:2 і вперше в історії став чемпіоном СРСР! М’ячі забили Олег Таран (хет-трик) і Олександр Лисенко (з пенальті).

Склад «Дніпра» в чемпіонському матчі був таким:

Сергій Краковський, Петро Кутузов, Андрій Ділай, Сергій Пучков (Юрій Миргородський, 87), Олександр Лисенко, Володимир Багмут, Віктор Кузнєцов, Геннадій Литовченко, Володимир Устимчик (к), Олег Протасов (Володимир Лютий, 70), Олег Таран.

Як відбувалася гра і що було після матчу – розповідають сторінка матчу з газетними звітами, величезна фотогалерея і два маленькі фільми від сайту історії «Дніпра».

Сторінка матчу «Дніпро» – «Спартак» – https://dniprohistory.blogspot.com/p/6-1983-34-42.html

Фотогалерея матчу «Дніпро» – «Спартак» – https://dniprohistory.blogspot.com/p/6-1983-42.html

Радіорепортаж матчу «Дніпро» – «Спартак» з відеофрагментами – https://www.youtube.com/watch?v=9Iqk0R8P9Ec

Інтерв’ю одразу після матчу – https://www.youtube.com/watch?v=R8waH6jTdX4».

Фото зі сторінки групи «ФК «Дніпро» - ви для нас завжди чемпіони!».








Gorod.dp.ua на Facebook.


Днiпрянин  (06.11.23 17:46): Саме після завоювання чемпіонства у 1983 році фани Дніпра склали чудову промову - Спартаку покаже перець наш великий тренер Ємець! Відповісти | З цитатою
1983  (06.11.23 16:50): Днепр Чемпион! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті