Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
21:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Оприлюднено рідкісні фото нашого міста часів окупації

|«« «« »» »»|

Відомий журналіст, блогер, дослідник історії Дніпра Артем Костюк надав можливість побачити рідкісні фото Дніпропетровська, зроблені окупантами 1942 року.

Міський сайт неодноразово розповідав про дивовижні знахідки та відкриття Артема Костюка.

Нагадаємо, що найцікавіші факти, відкриття та фотографії він публікує на сайті «Блог Артема Костюка» artkostyuk.com.

І зараз автор поділився серією рідкісних фотографій 1942 року, розповівши про них:

«Спочатку дозвольте про передісторію появи цих світлин. Про людей, завдяки яким ми можемо побачити ці унікальні види міста, завдяки яким ми впізнали, яка саме місцевість на цих світлинах. Тому що тут все дуже змінилося з тих пір і впізнати ці місця це треба неабияк орієнтуватися.

Відомий запорізький краєзнавець  Роман Акбаш  подарував цей архів  Олександру Волоку , а Олександр вже мені – щоб я написав цей пост. Процитую Романа, де він розказує про історію появи цих фото:

Оригінали фотографій перебувають у Німеччини — в родинному фотоархіві одного з колишніх німецьких офіцерів. Вчергове надсилаю подяку товаришу в Мюнхен, з яким поділилися цими світлинами, а він своєю чергою поділився зі мною і з усіма нами. Не буду приховувати — як же ж це добре, коли люди знають куди й кому треба надсилати ось такі цікавинки. Це дуже мене тішить!

Зізнаюсь, мені було важко розпізнати частину локацій, тому я звернувся до своїх друзів-підписників за допомогою. Тож, дякую Сергію Мушенку, Вадиму Пономаренко, Олександру Готвянському, Олександру Назарову, Владиславу Сіренко,  Den Weissman , Артему Оліфірову, Олегу Рибці».

На фотографіях представлені район речпорту, промзона у глухому куті 9-го трамвая, зруйновані промислові об'єкти, загони гітлерівців та на деяких фото – мешканці окупованого Дніпропетровська.

З кількох фотографій Артем зробив переконливі панорами.

Зазначимо, що цими знахідками Артем Костюк поділився напередодні 80-річчя визволення Дніпропетровська, яке відзначається 25 жовтня.

Ілюстрації з «Блог Артема Костюка».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Справжній Арієць  (25.10.23 10:56): Фото міста часів оккупації хоч відбавляй, уся колоніальна історія та увесь час від початку червоної оккупації. Відповісти | З цитатою
Місцевий  (24.10.23 12:21): А совєтська окупація- це Україна?! Відповісти | З цитатою
беґгман  (24.10.23 12:01): ой как же хоґошо было
. тогда если б Немцы победили декомунизации уже б было 80 лет и мы б были с евґопой давно.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті