Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
01:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Об’їзну, зруйнований через війну міст та 12 місцевих автошляхів відремонтують на Дніпропетровщині

Об’їзну, зруйнований через війну міст та 12 місцевих автошляхів відремонтують на Дніпропетровщині

На 2023 рік на ремонт та утримання доріг Дніпропетровщини передбачили 1 млрд 46 млн грн.

Переважна більшість коштів – з Дорожнього фонду. Які автошляхи оновлять та чому обрали саме їх, розповів заступник начальника ОВА Максим Беспальчук.

«Дніпропетровщина – економічно потужний регіон. Тут багато підприємств – від металургії до сільського господарства. Це завжди давало суттєве навантаження на дороги. А з початком великої війни воно зросло в рази. Регіоном проходять логістичні маршрути, важливі як для перевезення гуманітарних вантажів, так і для Сил оборони», – зазначив Максим Беспальчук.

Він додав, що на дорожню інфраструктуру області цьогоріч передбачений 1 млрд 46 млн грн. З них 96 млн грн – обласний кошт. Решта – цільові надходження з державного бюджету. А саме – Дорожнього фонду.

«756 млн грн – на капітальний ремонт. Вже розпочали роботи на автошляхах у Криворізькому районі. Це частина об’їзної. Проєкт розвантажить міські дороги. А головне – скоротить час доставки вантажів у деокуповані південні регіони. Також відновлюємо дороги в Дніпровському та Новомосковському районах», – сказав заступник очільника регіону.

Передбачені на цей рік кошти – лише на частину запланованого. Загальна вартість проєктів – понад 5,5 млрд грн. Це фінансування ще не виділене. Але щоб в майбутньому розпочати роботи, не марнуючи часу, підготувалися. Провели низку закупівельних процедур. Вони – на найближчі два роки.

«Ще 40 млн грн спрямуємо на відновлення мосту у Криворізькому районі, повністю зруйнованого через війну. 250 млн грн – на утримання доріг взимку. А ще – ямковий ремонт», – наголосив Максим Беспальчук.

Цьогоріч оновлять 12 доріг в Синельниківському, Дніпровському, Новомосковському та Кріворізькому районах. Загалом – понад 190 км. Які саме автошляхи робити – ретельно обирали. Спиралися на запити від Сил оборони і приписи поліції. Врахували й евакуаційні шляхи, визначені в області.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Партизашка  (25.09.23 16:25): А достроить объездную, чтобы через весь Днепр не шуровали фуры и разгрузить дороги и сократить время выезда на левый берег до 5 минут не судьба видимо Відповісти | З цитатою
?  (25.09.23 13:24): в про нашу объездную чего не рассказываете? Ту самую, которую делали три года назад по программе "Велике крадiвництво" и которая уже начала сползать. То-ли не рассчитали с объемом воровства, то-ли делали проект выпускники трускавецких ВУЗов... но факт есть факт: по дороге и потока особого нет, а ей уже плохо Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті