Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
10:50

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відкрилася Ком'юніті-кухня

У Дніпрі відкрилася Ком'юніті-кухня

У Центрі сучасної культури Дніпра (Крутогірний узвіз, 21-а) розпочався новий проект, присвячений традиціям української кухні.

За час Великої війни у Дніпрі багаторазово збільшився інтерес до традицій української кухні.

Цьому і присвячено новий сезон Ком'юніті кухні у Центрі сучасної культури. Особливість цього проекту в тому, що приємне у ньому дуже органічно поєднується з корисним. Тобто, за теоретичним вивченням особливостей українських страв слідує сеанс їх практичного виготовлення та дегустації.

Докладніше про це у Центрі сучасної культури  розповіли:

«Ком'юніті кухня — один із напрямків, з яким ми почали працювати з минулого року в рамках соціального хабу. Під час цих подій ми говоримо про їжу та сімейні традиції, обмінюємось досвідом та готуємо різні страви.

Новий сезон комʼюніті кухні містить в собі дві головні теми: кухня етносів, що проживають на території України, та знайомство з цікавими виданнями та самвидавами про їжу. Так ми вже встигли обговорити книжку «Жива українська кухня» Олі Кольорово, приготувати пиріжки за родинним рецептом мисткині Тамари Турлюн та погортати зін «Гостинець». 

«Формат заходів комʼюніті кухні — про обмін досвідом, адже кожен з нас має досвід приготування, споживання та роздумів про їжу. Під час повномасштабної війни через завдану шкоду агросектору багатьом з нас довелося змінювати свої харчові звички. Тому ми також говоримо про політичний зміст їжі, про те, як вона повʼязана з локальною та світовою економікою. Як певна страва або продукт можуть стати предметом суперечок між державами, як вона формує ідентичність кожного з нас», — розповідає кураторка ком'юніті кухні Діана Халілова».

Фото Ольги Василець. 



Gorod.dp.ua на Facebook.


Погонщик красного КТМ_а  (14.09.23 11:53): Комуналка?))) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті