Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
07:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Що виявили у повітрі та воді Дніпропетровщини

Що виявили у повітрі та воді Дніпропетровщини

Експерти програми «Чисте повітря для України» проаналізували якість поверхневих вод та повітря з 24 станцій моніторингу на Дніпропетровщині. Зафіксовано перевищення показників.

Про це Відкритому розповів експерт з екології та сталого розвитку програми «Чисте повітря для України» Олексій Ангурець.

Згідно з показниками, найгірша якість повітря у Кривому Розі та Нікополі. Не краща ситуація також у трьох селах Дніпропетровщини.

“Серед шкідливих речовин, які найбільше впливали на якість атмосферного повітря, ми зафіксували дрібнодисперсний пил (PM2.5 та PM10) у Кривому Розі, Дніпрі та селищах Спаське, Демурине і Васильківка.

У повітрі Кривого Рогу виявили озон (O3) та VOC (H₂CO) – леткі органічні сполуки.

У Нікополі спостерігається одорація – DNO (неприємні запахи). Це сталось внаслідок підриву Каховської ГЕС, відбувається гниття фауни й флори, обміління територій.

У Нікополі та Дніпрі виявили діоксид азоту (NO₂), у Кам’янському – озон (O3). Все це негативно впливає як на людину, так і на рослинний і тваринний світ.

За результатами досліджень в межах м. Дніпра, вода не відповідає нормативним показникам якості для рибогосподарських потреб. Хімічне споживання кисню перевищено у 1,5 рази. До того ж, встановлено, що низькі концентрації кисню несприятливі для нормальної життєдіяльності гідробіонтів”, – розповідає Олексій Ангурець.

Дані щотижневого аналізу повітря та води знаходяться у відкритому доступі на сайті “Чисте повітря для України”.

Більше дивіться у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.


ЭкологиЯ  (08.09.23 09:42): Очередной источник отравления воздуха. Мясная фабрика Фаворит. Находится прямо в жилом районе. Очень сильные выбросы канцерогена. Типа копченые изделия. Задыхаются все жители района. И шо? Об этом объекте никто не знает? Відповісти | З цитатою
Вася  (07.09.23 23:35): В 21 веке можно со спутников и с дронов находить нарушителей... Впрочем, мы и так всех их знаем. Но у них бабосы и депутаты. А потому показатели рака будут переть только вверх... Відповісти | З цитатою
Фактор восприятия  (07.09.23 18:47): На проспекте Калнышевского и приборов не нужно, чтобы чувствовать ядовитый виниловый запах в воздухе. Відповісти | З цитатою
Петя  (07.09.23 16:22): Так ,NO²-это же закись азота добавляемое вещество во все наркотические препараты! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті