Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
10:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі комплексно ремонтують двори на пр. Героїв

|«« «« »» »»|

Дніпро продовжує усувати аварійність не тільки магістральних шляхів, а й внутрішньоквартальних. Оновлюють і світло, і дорогу, і тротуари, і теплові мережі, а також зливову каналізацію.

На сьогодні вже 20 дніпровських дворів комплексно оновлені, а у 15 роботи ще тривають. Зараз комунальники працюють у 4 дворах по просп. Героїв. Про те, що там конче потрібне оновлення аварійної дороги, тротуарів та мереж казали люди, звертаючись з цим проханням до міського голови Дніпра Бориса Філатова.

«Тут був жахливий стан доріг та тротуарів. Люди в буквальному сенсі ламали ноги. А як дощило чи танув сніг, то утворювалось величезне болото. Тож ми дуже щасливі, що тут триває таке велике оновлення», – коментує місцева мешканка Валентина Дмитрівна.
Двори біля будинків № 4, 6, 12, 18, 18-А та 22, що по просп. Героїв, обстежили комунальні служби та розподілили роботу.

«У дворі будинку № 12 на просп. Героїв ми розпочали модернізацію зовнішнього освітлення. Це досить великий двір, тож тут плануємо замінити 33 опори та встановити 58 світлодіодних світильників і 58 кронштейнів. Також зробимо близько 1,2 км нової повітряної лінії з самонесного ізольованого проводу. Це замість старої лінії з неізольованого алюмінієвого проводу. Далі перейдемо до сусідніх дворів біля будинків № 4, № 14-А, 18, 18-А», – розповідає начальник виробничо-технічного відділу КП «Міськсвітло» ДМР Андрій Кравець.
Також на просп. Героїв, 12 фахівці КП «Дніпроводоканал» завершили заміну вводу холодного водопостачання. Паралельно там працювала і бригада КП «Теплоенерго».

«Ми реконструюємо тут близько 1,1 км трубопроводу опалення та замінюємо вводи на житлові будинки. Вже такі роботи завершили біля будинку № 12, працюємо зараз біля 18, 18-А та 22. Обсяг робіт досить масштабний, бо ми виводимо тепломережі на опори: переносимо їх з підземного прокладання на надземне. Це в подальшому полегшить їх обслуговування. А у разі аварійної ситуації не доведеться порушувати нове асфальтне покриття. У цілому, в рамках підготовки до нового опалювального сезону, вже замінено близько 48 км теплових мереж із запланованих 54,9 км. Це становить 85 %», – прокоментував старший майстер теплової дільниці № 2 КП «Теплоенерго» ДМР Євгеній Куник.
Біля 12-го будинку також прочистили дощові мережі.
«Ми прочистили 150 м колектору на початку будинку в районі вул. Космічної. Також очистили дощоприймачі та відремонтували колодязі. Далі перейшли на кінець будинку, де прочистили колектор. Він мав замулення, дефекти та велике скупчення різного мотлоху. Ми проведемо ремонт зливових решіток та збільшимо їхню кількість, аби вода швидше потрапляла до зливової мережі, а не застоювалася на вулиці. Ці роботи будемо проводити найближчим часом, як почнуться тут роботи із встановлення бордюрного каменю», – прокоментував заступник начальника КП «УРЕА» ДМР Михайло Ступак.
До зазначених робіт біля будинку № 12 візьмуться як тільки дорожні служби завершать оновлення дороги та тротуару біля домів № 18, 18-А, у дворі будинків № 4 та № 6.

«Ми ухвалили таке рішення, бо через цей двір заїжджають мешканці будинків № 18, 18-А, 4, 6. Тож логічно відремонтувати спочатку їх, а вже потім перейти до 12-го будинку. Тож зараз наші дорожні служби працюють у дворі будинків № 18 та 18-А. Там замінено 1 км бордюрного каменю із пониженням для маломобільних груп населення, улаштуємо паркувальні кишені та місце під сміттєві баки. Щодо дороги, то ми замінимо асфальтне покриття на площі 2,5 тис. кв. м. А біля 12 будинку відремонтуємо підпірні стінки завдовжки 248 погонних метрів та замінимо 11 тис. кв. м асфальту, 5,5 км бордюрного каменю. У цілому просп. Героїв можна назвати яскравим прикладом комплексного оновлення двору, яке виконується за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова», – прокоментував начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Дмитро Коробов.
Довідка:

За останні 5 років до повномасштабної війни комунальники Дніпра відремонтували понад 600 дворів. На цей рік заплановано ремонт у понад 100 дворах.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Зоря  (15.08.23 09:29): Теперь понятно кто выкапывает трубы на поверхность, испохабив большую часть города. Один осоколочный и все эти воздушки превратятся в решето. Как говорится, спасибо нашему дорогому городскому голове за светлое будущее. Відповісти | З цитатою
Житель бульвара.  (14.08.23 18:02): Это ж Победа. А бульвар Рубиновый ждет 25 лет когда его сделают. Каждый год обещают а делают Победу. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті